Зима

Зима
Пролет

8 януари 2018 г.

Виктор Орбан: Пристигащите бежанци са мюсюлмански завоеватели!

Според унгарския премиер притокът на мюсюлманско население ще доведе до появата на "паралелни общности" вътре в държавата
 
Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече пристигащите в Европа бежанци "мюсюлмански завоеватели" и заяви, че неговата страна не възнамерява да приема мигранти.

Според унгарския премиер притокът на мюсюлманско население ще доведе до появата на "паралелни общности" вътре в държавата.

"Ние не смятаме тези хора за мюсюлмански бежанци. Разглеждаме ги като мюсюлмански завоеватели", заяви Орбан за "Ди Велт", цитиран от РИА Новости.

Орбан призова лидерите на водещите европейски държави да проявяват уважение към Унгария. По думите му много страни от ЕС обвиняват унгарските власти за това, че Будапеща получава средства от кохезионния фонд на ЕС, но отказва да приеме бежанци.

Орбан поясни, че предоставянето на такива средства изобщо не е свързано с въпроса за бежанците, защото съществува "справедлив баланс" - унгарската страна е отворила своя пазар за свободна конкуренция.

В края на миналата година Европейската комисия внесе иск в Съда на ЕС срещу Унгария, Полша и Чехия за отказа им да приемат бежанци в рамките на програмата за релокация на мигранти.



Няма коментари:

Публикуване на коментар