Зима

Зима
Пролет

11 февруари 2018 г.

Волен Сидеров: Мнението ни за Истанбулската конвенция беше важно

Според националиста в Европарламента и в Европа има течения, които оказват натиск да бъдат приети еднополови бракове
 
В управляващата коалиция мнението на патриотите относно Истанбулската конвенция е било много важно. 

Това разкри лидерът на "Атака" Волен Сидеров и допълни, че е доволен от решението на ГЕРБ да отложат гласуването й.

Според националиста в Европарламента и в Европа има течения, които оказват натиск да бъдат приети еднополови бракове.

"Радвам се, че ГЕРБ дадоха заден ход и отложиха вкарването на конвенцията. Видяхме силния обществен отзвук, църквата реагира за първи път така масово и силно. Благодарих публично на ГЕРБ, че направиха този жест да отложат конвенцията, да се направи един обществен разговор", допълни Сидеров пред БНТ.

Той опроверга информацията да е имало тайна среща между шефа на парламентарната група на ГЕРБ и Валери Симеонов, на която да са правени договорки да се изтеглят депутати на НФСБ, за да се ратифицира конвенцията с гласовете на ДПС и ГЕРБ.

"Не мога да допусна, че тайни договорки ще накарат Симеонов да изтегли своите хора. Ако това се случи, първо аз не мога да бъде председател на такава група, второ - ще предложа за изключване тези, които са се обявили срещу вече решение на групата да отхвърлим конвенцията. Това ще е скандал и катаклизъм, който не бих искал да става", категоричен е лидерът на "Атака".

По негови думи всичко е динамика. "Споровете и разгорещената дискусия продължават, и това е хубаво и добре. Някой път сравнявам ЕС със Съветския съюз, само че разликата е, че преди не можеше да се дискутира директивите от Москва, сега поне може да си дискутира, да има обществено мнение "за" и "против", смята Сидеров.

"Могат да се убедят и в някакъв момент да кажат: наистина аргументите на тези противници - вашите, на патриотите и на другите, са верни и сега не му е времето на тази конвенция. Имаме си закони, самото насилие е достатъчно визирано в българските наказателни закони и нямаме нужда от допълнителни конвенции, които да фокусират върху точно определен вид насилие. Насилието е насилие върху жени, деца, мъже, домашното насилие също се обхваща от българския Наказателен кодекс", изброи националистът.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар