Зима

Зима
Пролет

8 февруари 2018 г.

Шести ден. Кога ще има обвинение на Московски?

Кой ще признае /не/взета ли е проба за алкохол? Частна прокуратура ли сте за ВИП управленски особи!
 
Шести ден.

Обвинение за транспортния министър Ивайло Московски няма. Цацаров заповяда на изумителния шеф на НСлС Борислав Сарафов да се поти над – забележете!!! – „за разследването се изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни“.

Какви „специфични знания“, бре?! Има прости правила и просто упътване, които и кретен може моментално да разбере, прочитайки ги.

Пред bTV от компанията „Бороспорт“ заявяват, че поддържат 10-километрово трасе за шейни, но участъкът, където е станала катастрофата – в района на хижа „Чакър войвода“ – не попада в поддържаната отсечка. Клиентите минават на инструктаж за безопасност, имат водач, движат се в колона с 10 км/ч.

Московски обаче в случая се явява „клиент“ не на фирмата предоставяща шейни в Боровец, а на близък нему бизнесмен.

АФЕРА единствена писа коя близка фирма както до Московски, така и до ГЕРБ, е закарала мощната моторна шейна в този горист район. Писахме и питахме за куп още прикривани обстоятелства, но засега отговора е – от умрял писмо.

Всички бягат като попарени от отговора на въпроса – /не/взета ли е проба за алкохол от Московски, ако не е взета, защо органите не са посмели да я вземат и каква отговорност ще поемат те, тъй като това изначално опорочава разследването.

ВСЕКИ ДРУГ на мястото на Московски досега щеше да бъде с повдигнато обвинение.

Ето и коментара на адвокат Николай Хаджигенов:

„На Московски обвинение, кога?

За цаци питам или и той има ангажименти към този, КОЙто го е поставил на поста?

Еднакво и точно приложение на закона спрямо всички е основното правило в правовата държава.

Когато правоприлагането е избирателно е налице корпулентна държава или казано по просто на банкянски – имаме КОРупция и за това НЯМА да ни вземат никъде.“

Като си припомним какви изумени пресконференции даваше по случая „Нови Искър и Росен Ангелов“ Борислав Сарафов, сега можем да си представим как не само „неравност по трасето“ /о, Боже, каква безумна глупост!/ ще бъде извадена като виновност, но и нищо чудно обвинение да бъде повдигнато на някой горски дух. И сега да го търсят, че да го върнат в бутилката.

АФЕРА продължава да пита: защо никой не споменава и думичка за /не/взета алкохолна проба? Имало ли е свидетели, които са правили опити да спрат министъра да се качи на шейната? Какви ли сега ще са техните показания? Има ли натиск „разследването“ да бъде минимализирано, да не кажем по-тежка дума?

В каква държава живеем – разделена на две ли? – тази на изпираните от прокуратурата, и тази на скалъпените от прокуратура, когато и трябват неудобни за мишени?

 

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар