Зима

Зима
Пролет

7 февруари 2018 г.

Шест типа приятели, с които е по-добре да не комуникирате

Началото на годината е добра възможност да помислите за промените, които смятате да осъществите.
 
Важно е да се заобиколите с хора, които правят живота красив и да оставите тези, които ви разстройват и носят разруха в отношенията. 

Със сигурност има хора в живота ви, които карат и вас да израствате. Прекарайте тази година в щастлива компания и оставете в миналото такива приятели като изброените по-долу.

1. Приятел, който не се радва за вас

Срещнали сте човек, с когото сте готови да отидете на втора среща. Или пък сте получили бонус или повишение в работата. Вие сте на седмото небе, а вашият приятел е по-тъмен от буреносен облак. Може би причината е завист? Приятелят предпочита да пренебрегва вашия успех, вместо да се радва и да го празнува с вас. По-добре е да споделяте радостта си с онези, които не изпитват съмнение в успеха ви.

2. Приятел, който прави съмнителни комплименти

Приятелят ви казва нещо, но не можете да разберете дали е комплимент или обида. Например, той казва, че би искал да живее вашия живот, защото нямате отговорности. Или отбелязва колко прекрасно изглежда вашето облекло отдалеч. Всички комплименти започват с хубави фрази, но завършват с отрицателен резултат. Светът е пълен с критици. Не си струва да се инвестира във връзка с приятел, който показва пасивна агресия.

3. Приятел, който е синоним на негативизма

Той не само не споделя вашите радости, но винаги критикува. Каквото и да се случи винаги има отрицателно мнение по този въпрос. Вероятно той наистина възприема този свят като бездна и не е нужно да изпитвате това влияние върху себе си.

4. Приятел, който постоянно нарушава плановете

Той се обажда пет минути преди вечеря и казва, че все още пазарува. В предната вечер отменя посещение на концерт, за който отдавна сте мечтали. Разбира се, понякога животът се намесва в плановете – това не може да бъде променено. Но пренебрегването на поетите ангажименти към другите е съвсем различен въпрос. Спомнете си колко малко време имате. Подарете го на приятели, които го третират с уважение.

5. Приятел, който се състезава с вас


Успехът на един приятел може да бъде мотивация за постигането на вашите цели, но съперничеството не трябва да бъде в основата на връзката. Приготви ли сте ястие, което е по-добро от неговото? Купили сте нови обувки, а той вече има два чифта от същите? Такова отношение е обречено. По-приятно е да общувате с хора, които ви желаят доброто и не се опитват да изпъкват за ваша сметка.

6. Приятел, с когото сте загубили близост

Тази загуба е най-трудна. Животът ви се е променил и ако сте се опитали да възстановите отношенията си без успех – логично е да оставите тази връзка в миналото. Каквото и да се случи не всеки ще запази ролята си във вашия живот през цялото време.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар