Лято

Лято

8 март 2018 г.

Елена Йончева: Защо не се разсекретят срещите на Борисов с Андрей Бабиш и с Гинка Върбакова?

"Да се използва Народното събрание, за да се разпространяват клюки, това е принизяване на институцията!"
 
"За обществото би било по-интересно да се разсекрети стенограмата от разговорите на премиера Бойко Борисов с чешкия му колега Андрей Бабиш, както и със собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова, отколкото на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил."

Това казва депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева в интервю за Блиц.бг.

На въпрос какво мисли за искането на ГЕРБ да се разсекрети разговора между президента и руския патриарх, Йончева отговаря: „Президентът Румен Радев обяви своята позиция по време на реч на 3 март. Ако целта е да се отклони вниманието от обществената реакция по темата за ЧЕЗ, би трябвало по-скоро да се поиска разсекретяване на стенограмата от срещата на Борисов и Бабиш. Би било много интересно какво ще научим от нея. Ако искат да отговорим на обществения интерес и да защитим българите, нека се поиска и разсекретяване на стенограмата от срещата между Борисов и Гинка Върбакова. Това е информация, която би била доста интересна за българската общественост“, отговаря Елена Йончева.

Депутатът от левицата коментира и атаката към БСП от страна на народния представител от ГЕРБ Спас Гърневски. В декларация от името на парламентарната група на управляващата партия той нападна БСП, като видя червена партийна следа в сделката с ЧЕЗ в лицето на Моника Йосифова, която разпратила прессъобщение до медиите от името на "Инерком". „Това са пълни глупости!“, реагира Йончева. И продължава: „Не мога да разбера как един народен представител, в случая от ГЕРБ, може да излезе и да разпространява такава фалшива новина, и то от трибуната на Народното събрание като изявление на ГЕРБ. Не мога да ви кажа коя е въпросната Моника Йосифова, но не става въпрос за съпругата на Сергей Станишев. Всеки може да направи подобно нещо. Пробвайте да изпратите мейл и от мое име - ще стане. Както може и някой от ваше име да го направи. Да се използва Народното събрание, за да се разпространяват клюки, това е принизяване на институцията!“

На въпрос трябва ли лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов да се извини за думите си към руския патриарх, който той нарече „агент на КГБ“ и „контрабандист“, Йончева каза: „За мен, начинът по който Валери Симеонов разсъждава и действа е непонятен. Дори и да се извини, и да не се извини, неговият образ остава непоклатим.“Няма коментари:

Публикуване на коментар