Зима

Зима

8 март 2018 г.

Волен Сидеров защити патриарх Кирил

"Коалицията на Обединени патриоти с ГЕРБ въобще не зависи от Валери Симеонов, той може и да не е вицепремиер."

Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров защити руския патриарх Кирил.

"А защо да не се кара на президента? Беше ли ви обидно, когато френският посланик се караше и размахваше как да живеем? Защо вие е обидно само в една посока?", попита Сидеров в ефира на "Лице в лице" по бТВ.
 

Сидеров обвини водещата Цветанка Ризова, че е част от "кръга соросоиди", които изопачават българската история, както и че манипулира българската история.

"Ако вицепремиерът бе отправил такива думи, като към патриарх Кирил, към главния равин на Израел, дали щеше да е още вицепремиер!? Но с православието можем да се гъбаркаме... Ако отправи такива думи той няма да е вече на поста си, а може би и физически", каза Волен Сидеров.

"Правя тази аналогия, за да покажа, че има двойни стандарти. Въобще, с Русия е позволено, даже е модно, да се ругае и да се псува Русия. И винаги около Трети март става нещо подобно - появяват се някакви хора, които оспорват Освобождението. Тези хора, които оспорват ролята на Русия, според мен, искат да продължаваме да сме под турско робство", обясни той.

„Православието е единно, главата му е Исус Христос, нашият спасител. А ние сме част от тялото на тази църква. Завършил съм богословие. Да посочиш и да идентифицираш един човек с държава, е невежество. Нападката към висшите йереи, е нападка към цялото православие. Не сме в селско кафене и на мегдана, това не е допустимо“, възмути се председателят на парламентарната група на патриотите.

"Кой тон на Кирил - ла мажор, си бемол?", попита Сидеров на въпрос как може да одобрява тона на патриарха по време на срещата с президента Румен Радев.

Волен Сидеров уличи медията, като водеща, която има за най-голям грях към българската държава. 


"Казвате, че Русия е лоша, а Америка е добра, манипулирате", защо не казвате нищо за американския посланик, попита лидерът на "Атака". 

"Защо не се възмущавате от тези посланици на САЩ, които казаха, че трябва да се направи помашка партия?", посочи той към водещата.

"Патриарх Кирил не се караше на българската държава, той изрази недоволство, че ние непрекъснато неглижираме, под влияние на соросоидни, антибългарски организации, ролята на Русия в нашето възраждане, посочи още той на реплика на водещата, че гостът е държал недопустим тон у нас", продължи  Сидеров.

"Вие лично сте част от един кръг, който се опитва да неглижира Русия", директно обвини Сидеров водещата Цветанка Ризова.

"Коалицията на Обединени патриоти с ГЕРБ въобще не зависи от Валери Симеонов, той може и да не е вицепремиер", заяви лидерът на "Атака".

На въпрос на водещата какво ще направи Сидеров, ако Валери Симеонов не се извини за думите си, лидерът на "Атака" посочи, че ще помисли. 


"Тази коалиция може да продължи и без той да е вицепремиер, знам, че ви е любим политик, но политиците се сменят, животът продължава", коментира Сидеров. "Вие аритметика ли правите вече?", попита той Ризова.

На въпрос за ЧЕЗ Сидеров посочи, че Ризова има аборигенски подход, тъй като се вайка за това, че ЧЕЗ съди страната ни във Вашингтон.Няма коментари:

Публикуване на коментар