Лято

Лято

27 март 2018 г.

УЕФА обяви грандиозни промени

Европейската футболна централа УЕФА потвърди влизането в сила на промени в Шампионската лига и Лига Европа.

Въвежда се четвърта смяна в продълженията след редовно време и резервна скамейка от 12 души във финалните мачове от двата евротурнира, вместо досегашните седем.

Последното означава, че групата от 18 футболисти вече ще е от 23-ма за решаващите двубои за титлата. Това ще даде възможност на треньорите да имат по-голям избор в най-важните срещи на техните отбори за сезона.

Въвеждат се и нови начални часове. Повечето двубои в Шампионската лига ще започват в 22:00 часа българско време. По време на груповата фаза обаче две срещи във вторник и две в сряда ще стартират в 19:55 часа. Всички мачове от последния кръг ще се играят по едно и също време.

Срещите в Лига Европа до 1/8-финалната фаза включително ще започват в 19:55 и 22:00 часа. Двубоите от 1/4-финалите, 1/2-финалите и финала ще са с начален час 22:00.

Мачът за Суперкупата на Европа ще стартира по същото време. Тази година той ще играе на 15 август в Естония.

След груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа всеки отбор ще може да картотекира трима нови играчи.

Отбор, който е печелили три пъти поред Лига Европа, или е вдигал трофея общо пет или повече пъти, ще може да носи специална емблема на екипите си, както е и в Шампионската лига. За следващия сезон такова право ще има единствено "Севиля", който е петкратен победител в надпреварата.


Промените ще влязат в сила от следващия сезон 2018/19.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар