Зима

Зима
Пролет

19 март 2018 г.

Владимир Путин спечели изборите за президент в Русия

"Виждам доверие и надежда - надежда у народа, че отново ще работим толкова усилено, отговорно и дори по-резултатно!"
 
Владимир Путин печели президентските избори в Русия. Той ще бъде начело на страната още шест години, след като очаквано победи на вота в неделя.

Преброяването на почти всички подадени бюлетини показва, че Путин получава 76,65% или около 55 милиона от гласовете. Това е рекорден резултат, след като на предишните президентски избори през 2012 г. за него гласуваха 63 на сто.

На второ място се нарежда кандидатът на комунистите Павел Грудинин с 12% от гласовете. Трети е Владимир Жириновски с малко под 6 на сто.

На четвърто място е издигнатата от "Гражданска инициатива" Ксения Собчак с 1,66% от гласовете на избирателите. За нея гласа са си дали 1,2 млн. души. След нея е Григорий Явлински от "Яблоко" с 1,04% от гласовете.

Останалите кандидати са получили по-малко от 1% от гласовете.

Избирателната активност достигна 67% - по-висока от тази на предишния президентски вот.

На голямо празненство на Червения площад Путин поздрави избирателите си.

"Много ви благодаря за подкрепата! Виждам в този вот, най-малкото признание за свършеното през последните години в много трудни условия. Виждам доверие и надежда - надежда у народа, че отново ще работим толкова усилено, отговорно и дори по-резултатно! Благодаря ви, че имаме такъв мощен, многомилионен отбор! Чакат ни успехи! Да!", каза преизбраният държавен глава пред насъбралото се множество.

Ако изкара новия си мандат докрай, Путин ще стане лидерът, управлявал най-дълго страната си след Сталин, съобщава Cross.bg.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар