Зима

Зима
Пролет

15 март 2018 г.

Волен Сидеров: Развалянето на коалицията е риск и надежда за БСП

"Такъв риск не можем да си позволим, защото ще бъде игра със съдбата на страната."
 
"Разваляне на управляващата коалиция в момента означава предсрочни избори, връщане на надеждата на БСП и ДПС да бъдат отново на власт", коментира Волен Сидеров.


"Това не е приемливо за хората като цяло", отбеляза още председателят на ПГ "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров пред медиите в парламента по повод появилото се в последните седмици напрежение.

Той е категоричен, че развалянето на коалицията е риск, "а такъв риск не можем да си позволим, защото ще бъде игра със съдбата на страната".

Единствено разногласие за съдбата на страната може да извади от властта "Атака", стана ясно още от думите му. Лидерът на националистическото обединение в парламента е убеден, че сегашната управленска конструкция трябва да остане, но добави, че в нея всички са заменяеми.

"Смятам, че това управление може да завърши успешно мандата си, това е отговорност", подчерта Сидеров. Той не отрече за различия между партиите вътре в Партиотичния съюз.

"За едно сме се разбрали - изборът на българите за пръв път е патриотична коалиция да бъде трета сила, ДПС да не са основният балансьор, шанс, който не трябва да пропиляваме", изтъкна политикът.

По отношение на президента и срещата му с руския патриарх Кирил Волен Сидеров обърна внимание, че Румен Радев е нов политик, който се учи и се старае. 


"Коментарите за тази среща са спекулативни, нямаше стенограма, не знам какво търсят - под вола теле", допълни той. Сидеров продължава да смята, че висшият духовник не е казал нищо лошо за България, а просто историческата истина.

"Президентът не трябва да воюва с премиера, нито обратно, както и парламентарните групи с държавния глава", смята Сидеров, особено по време на българското европредседателство по въпроси, които са геополитически, засягат дипломация. 


"Там трябва да изработваме обща политика, дори и да не си симпатизираме", смята председателят на "Атака".

Той похвали Румен Радев за нелошата му физическа форма, която е показал в Пловдив, където направи коремно превъртане на висилка пред военни.
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар