Зима

Зима
Пролет

15 март 2018 г.

Бойко Борисов: Светът върви главоломно към конфликт

"Вече политици с имена и държави си говорят за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората."
 
"Притеснен съм. Векове наред сме били под владичество, иго, както искате го наречете. Не за ден и за два, а цели 5 века. За съжаление, все повече излизам лош пророк.

От няколко месеца казвам как ще се влошат отношенията, светът върви главоломно към конфликт. Вече политици с имена и държави си говорят за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората.

Турция води война с кюрдите в Сирия, руснаците, американците, "Ислямска държава" са там.

Гинат хора и в този момент там. Отношенията между лидерите стават все по-лоши.

Вариантите са два – или да се опитаме с дипломация, мир, такт, да се измъкнем от кризата, или да докараме армия от НАТО, която да застане срещу друга НАТО-вска армия.

Ние на Балканите многократно сме изпитали какво значи да има конфликт. Затова, ако мислите, че ми е най-приятното да организирам такива срещи – не. Огромна разправия, труд и армия от хора се занимават с това. Имам само една единствена цел за срещата във Варна – да продължи да работи споразумението.

Представете си 200 000 тук, представете си ги след това в Австрия. Виждате как си говорят Турция и САЩ, виждате за какво превъоръжаване иде реч. Ако някой си мисли, че с война могат да се нанесат победи, аз съм скептичен."

Това каза министър-председателят Бойко Борисов след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц в резиденция "Бояна", цитиран от Epicenter.bg.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар