Зима

Зима
Пролет

24 март 2018 г.

Единият пушел, другият ядял, а третият бил до тоалетната

Комично оправдание защо граничари пропуснаха полет с пътници от Франция на летище София направи вътрешния министър Валентин Радев.

По думите му те не били на работните си места, защото единият пушел, другият се хранел, а третият бил до тоалетната.

Той каза още, че в МВР се водят 13 дисциплинарки срещу служителите, които били на работа тогава. 7 от тях са били екип на смяна, а останалите, на които ще се търси отговорност, са ръководни кадри.

Министърът увери, че прегрешилите ще бъдат отстранени до приключване на проверката по случая, която ще даде повече подробности за "недопустимото решение", съобщава Frognews.bg.

На тяхно място ще бъдат назначени хора от Бургас и Варна. Шефът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков каза, че всички 42-ма пътници са били проверени впоследствие и не е установено някои от тях да е бил издирван за тежко престъпление. Инспектирани били и багажите им.


Премиерът Бойко Борисов разпореди на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той разпореди също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията й.


Няма коментари:

Публикуване на коментар