Зима

Зима
Пролет

16 март 2018 г.

Виктор Орбан: Миграционното нашествие в Европа скоро ще ни направи малцинство

Европа се е предала "с вдигнати ръце" пред масовата миграция на хора от Африка и Близкия изток
 
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Западна Европа е  подложена на миграционно нашествие, което скоро ще превърне родените на континента в малцинство, предаде Асошиейтед прес.

Орбан говори на масов митинг в центъра на Будапеща три седмици преди парламентарните избори в Унгария, на които ще се бори за трети пореден управленски мандат. Той посочи, че Европа се е предала "с вдигнати ръце" пред масовата миграция на хора от Африка и Близкия изток.

"Младите хора в Западна Европа ще доживеят да видят как стават малцинство в собствената си страна и как губят единственото място в света, което те наричат своя дом", добави премиерът на Унгария.

Виктор Орбан за пореден път атакува унгаро-американския милиардер и филантроп Джордж Сорос, като го обвини, че стреми да наложи своите идеи за "отворено общество" на Европа и подкрепя критиците на управляващото в Унгария правителство. Орбан нареди Сорос сред най-върлите исторически противници на Унгария - Османската империя, австроунгарската Хабсбургска династия и Съветския съюз.

Обръщайки се задочно към Сорос, премиерът каза: "Ние те молим да се върнеш в Америка и да правиш щастливи американците, а не нас".

"Походът на мира" в Будапеща на привържениците на Орбан, завършил с неговата реч на площада пред парламента, бе посветен и на националния празник на Унгария, която днес отбелязва 170 г. от революцията срещу Хабсбургите през 1848 г.

Шествието формално бе организирано от подкрепяща Орбан гражданска групировка, но бе подкрепено изцяло от управляващата партия ФИДЕС. Десетки автобуси докараха привърженици на Орбан в столицата от провинцията. Организаторите крачеха начело на колоната с огромен лозунг, на който пишеше "Отечеството е над всичко", а на друг се четеше "Унгария защитава Европа". Последният е синтез на често застъпвания от премиера мотив, че издигайки непреодолима преграда пред мигрантската вълна, Унгария де факто защитава целия континент.

"Той (Орбан) не се бои от големите сили в ЕС и се осмелява да плува срещу течението. Той защитава интересите на унгарците", каза 51-годишният Имре Чордаш, облечен в традиционна унгарска носия от 16-и век.

Към шествието се присъединиха и специално пристигнали за случая хиляди представители на управляващата в Полша консервативна партия "Право и справедливост", която е съюзник на унгарското правителство в опозицията му срещу Брюксел по въпросите на миграцията, затягането на контрола върху съдебната система и медиите, отбелязва Ройтерс. Те издигат лозунга "Ние сме с теб, Виктор!"

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар