Зима

Зима
Пролет

23 април 2018 г.

Хиподил, Контрол, Ревю и Нова Генерация отбелязаха 30 г. на сцената

Събота вечер се превърна в истински музикален празник за над 8 000 души в столичната зала "Арена Армеец".

Присъстващите станаха свидетели на исторически концерт, който събра на едно място 4 легендарни български групи, които празнуваха 30 години от създаването си.

Най-голямата столична зала бе изпълнена от хора на всякакви възрасти, а на сцената среща си дадоха повече от 40 музиканти – бивши и настоящи, някои пристигнали специално чак от другия край на света, съобщава Dnes.bg.

Както бе обявено, шоуто, организирано от SKD Sound и партньорите им от Stroeja и ReJoy, започна точно в 19:00 ч., като първи на сцената излязоха музикантите от "Нова генерация". За радост на все още пълнещата се зала прозвучаха култовите парчета "Скорпионите танцуват сами", "Изповед" и "Само двама".

Запасена с бира, публиката се разпя доста повече с "Ревю". Бандата се разписа с някои от емблематичните си парчета, сред които "Чичо", "Шарената сянка", "Директор на водопад", "Ралица", а към края на сета им се включи ударно и Милена Славова, която заедно с "Ревю" изпълни "Цветя от края на 80-те" и "Ала-бала".

За финал Милена пя заедно с цялата зала и баладата "Истина" и емблематичното й "Ха-ха", с което буквално подлуди феновете.

Само след минути на сцената стъпиха и "Контрол" с вокалиста Иван Гатев, които ударно взривиха залата с класиките "100-150", "Алкохол блус", "Булка", както и "Твърде съм красив" на "Чувал чувал".

В края на сета им, продължил над час, като ураган на сцената влетя и Кольо Гилъна, който се разписа с прочутия кавър на "Seek and destroy". Последваха "Леле, како" и "Най-щастливият ден", които бяха изпълнени в един глас от цялата залата.

Финал на големият концерт поставиха "Хиподил" с общо 8 души на сцената, заедно с брас секция, водена от Михайл Йосифов. Още с първите акорди залата запя с цяло гърло добре познатите песни - "Момичето", "Жената", "Бабата", "Скакауец", "Бира с водка","Ицо Петрофф", "Нова градска песен", "Като слънце", "Отнесен" и още доста други. 


По време на биса бе време за "PVC" и емблематичната "Бате Гойко", която сложи край на над 5-часовия маратон в съботната вечер.





Няма коментари:

Публикуване на коментар