Зима

Зима
Пролет

6 април 2018 г.

Ген. Васил Василев: Софийският затвор е блато, в което потъват и затворниците, и охраната

"Контролът е слаб, защото съставът на затвора е безхаберен, а част от него се е обвързал със затворниците."
 
"Владимир Пелов и Радослав Колев са получили помощ отвътре при бягството си, тъй като оръжието, което са използвали, е минало през стените на затвора и е попаднало в ръцете на поръчителя. Бегълците са знаели точно къде ще спре транспортът. Контролът е слаб, защото съставът на затвора е безхаберен, а част от него се е обвързал със затворниците."

Така коментира казуса с нашумялото бягство от Софийския затвор бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев.

"На тези хора единственото, което им е в главата, е как да избягат. Към тях трябва да се подхожда много по-радикално. Трябва да бъдат изолирани, още повече, след като се е знаело, че готвят бягство. Затворниците трябва да имат униформа, за да могат да бъдат разпознати при бягство. Както и да знаят, че са отделени от обществото", подчерта ген. Василев.

Според него, Централният софийски затвор трябва да бъде разрушен из основи.

"Някъде другаде трябва да бъде изграден нов, който да покрива европейските стандарти. Това няма да струва плашещо много. Сега този затвор е блато, в което потъват и затворниците, и охраната. Там върви приказката, че в затвора ще вкараме и кораб, стига да минава река", отсъди бившият директор пред Bulgaria ON AIR.




Няма коментари:

Публикуване на коментар