Зима

Зима
Пролет

5 април 2018 г.

Юлия Скрипал: Събудих се преди седмица и укрепвам с всеки ден

"Трябва да благодаря на много хора за моето възстановяване и специално на хората от Солсбъри, които помогнаха на мен и баща ми."
 
"Събудих се преди седмица и сега се радвам, че укрепвам с всеки ден. Благодарна съм за интереса към мен и многото благопопожелания, които получавам". 

Това заявява Юлия Скрипал в официално изявление, разпространено от лондонската полиция, съобщават британските медии.

Съобщението дойде в отговор на излъчения по руска тв разговор на Юлия с племенницата ѝ Виктория Скрипал, в който тя я уверява, че "всички са добре, всички са живи", а на въпроса за състоянието на баща си Сергей отговаря, че "при него всичко е нормално и в момента спи".

"Трябва да благодаря на много хора за моето възстановяване и специално на хората от Солсбъри, които помогнаха на мен и баща ми, когато бяхме безпомощни. Искам да благодаря и на персонала на болницата в Солсбъри за техните грижи и професионализъм. Сигурна съм, че разбирате, че целият епизод беше определено дезориентиращ и се надявам, че ще уважите моето лично пространство и това на моето семейство в този период на възстановяване,” гласи изявлението на Юлия Скрипал.

По-рано тв каналът "Россия 1" публикува запис на телефонен разговор на Юлия Скрипал с братовчедка ѝ Виктория, в който дъщерята на отровения Сергей Скрипал казва: "Всичко е добре, всичко е разрешимо, всички се оправят, всички са живи".

Отговаряйки на въпрос за състоянието на баща си, Юлия разказва, че при него всичко е нормално и той в момента спи. Девойката също така отбелязва, че "всички са в нормално здраве, на никого не се е случило нищо непоправимо" и добавя, че скоро ще бъде изписана от болницата.

В хода на разговора Юлия Скрипал обяснява на братовчедка си, че Виктория едва ли ще може да получи британска британска виза, за да пристигне при нея.

Ако Сергей Скрипал наистина е "добре", това означава драматично подобряване на състоянието му, за разлика от прогнозите, които му вещаеха почти неминуема смърт, отбелязват британски медии.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар