Пролет

Пролет

28 април 2018 г.

Как заплатата се отразява на отношенията?

Еднаквите доходи са ключът към щастието

Един от въпросите, които минават през ума на мнозина, е: „Могат ли парите да ни направят щастливи?“ и простият отговор би могъл да бъде „Да“. 


Разбира се, парите не са единственото условие да бъдем щастливи, но са доста по-важни, отколкото вероятно си мислим.

Днес мнозина се съсредоточават върху кариерата и предпочитат да се оженят, след като са достигнали определени професионални успехи.

Сватбата обикновено идва, след къщата, колата и определена месечна заплата. Парите безспорно имат много важна роля в живота и са сред градивните стълбове в брака. Как обаче стои въпросът с различните заплати на двамата партньори в една връзка? Обикновено единият печели повече от другия.

Според данни на проучване, проведено от The Independent, двойка, в която и двамата вземат сравнително еднакви заплати, се радва на щастлив брак.

Макар да е широко разпространена идеята, че партньорите с по-малки доходи са по-отдадени и лоялни един към друг, в действителност те не са щастливи с факта, че се ограничават финансово, следователно са неудовлетворени от живота си.

Това ясно показва, че стабилността в брака се състои и в доходите, по-специално в сравнително еднаквите заплати на съпрузите.Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар