Зима

Зима
Пролет

23 април 2018 г.

Спец. Гешев: След час, час и нещо открихме парите

А спрете го тоя, бре, че стана смешен до потрес!
 
Спец. Гешев по бтв:

"...Отговарям за тази прокуратура и за нашите действия, нямам съмнения в качеството на свършената работа", каза още той. 


Запитан дали бе премината граница с многочасовия арест, Гешев отговори: "Една от причините да съм тук в момента е да защитя труда на колегите си, които си свършиха прекрасно работата. Те спазиха закона от А до Я. Това е лош късмет за нас разследващите, и ние имаме семейства – никой не иска да седи пред цяла България и да извършва тези действия. Този лош късмет не се дължи на наши действия. Не сме виновни, че те са решили да извършат подкупа в центъра на София, да си сменят парите в едно кафе, да ги разхвърлят и да изберат този централен маршрут в час пик…

Теории има всякакви – действахме според закона. Тези пари са много и не са наши, можеше да поемем риска да ги загубим… Ако ги бяхме изпуснали, щяхте да ни питате: „Защо не ни задържахте веднага“, добави той. 


Относно твърденията на Иванчева, че това е фалшив арест и те са знаели какво точно търсят, Гешев заяви: "Тя говори неистини. Обвиняемите у нас могат да говорят всичко, дори и да лъжат, без да носят никаква отговорност. На адвокатите работата им е да подкрепят това. Нищо от това не отговаря на истината. Бях там 15 минути след спирането на колата. Цяла България може да види как започва претърсването – от предна лява врата и всичко започва да се описва. След час, час и нещо открихме парите. Не е започнато, както твърди Иванчева, директно от парите. За това беше толкова дълго. Претърсва се всичко и се описва всичко."
Бележка на АФЕРА: След час, час и нещо открихме парите?!!!! Спрели колата и им трябвало ЧАС, ЧАС И НЕЩО ДА ОТКРИЯТ ПАРИТЕ? Хубаво, че не им трябваше денонощие, като че ли претърсват пустинята Сахара. От всички изявления на спец. Гешев единственото, което разбираме е, че те имали семейства и часове наред работели. Щото ние не работим и нямаме семейства… Спрете го тоя, бре, че стана смешен до потрес!

Марин Марковски, адвокат на Иванчева, по Нова тв:

"Няма нито едно доказателство и по двете обвинения срещу Иванчева. Ваклин посочва къде са се срещали с Иванчева в протокол от разпит – кафене в мол Ринг, но там в деня, който посочва – 13 април – Иванчева никога не е ходила и това лесно ще се докаже и чрез свидетели и чрез камерите, които са там. Затова и Ваклин не отговаря на въпроса пред вас – кога се е срещал с Иванчева и е уговорил подкупа. Той е имал една единствена среща с нея в кабинета и, за която в протокола за разпит казва, че тя се държала грубо и не говори за никакво искане на подкуп.

Ръцете и изобщо не са светнали, както и се иска на прокуратурата. Има светване единствено в задната част на дланта в малък участък и това е станало при подписване на протоколите, когато са брояли парите…

Има протокол за връщането на парите на Ваклин и това го има по делото.

СРС няма предоставени по делото, има единствено протокол, в който от КПКОНПИ двама служители казват, че били слушали и знаели, че има СРС. По закон това обаче нищо не означава, до този момент СРС не са ни предоставени…

Петко Дюлгеров казва, че – аз се качих в колата и пуснах плик с парите в кашон…

Смутен съм от това, което говори прокуратурата и съм убеден, че ще и е много трудно да докаже това престъпление. Категоричен съм, че доказателства няма…"

Това е положението с ТАКА НАРЕЧЕНАТА ТЕАТРАЛНА „БИТКА“ С КОРУПЦИЯТА на цацараторите, които не смеят да пипнат баш корумпетета, на които слугуват.


 

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар