Зима

Зима
Пролет

4 април 2018 г.

Къде се журналистите, да питат?

Кой кой е в българската журналистика – и дали изобщо има такава в България?
 
Точно 24 часа след бягството от Софийския централен затвор на двамата мъже, въоръжени до „зъби“ (?), както твърди т. нар. българска журналистика, с нож и пистолет, ми се иска да попитам защо момиченцата, които водят репортажите по БНР, БНТ, bTv, Nova – и всички възможни кабеларки и радиа, едва ли не с холивудски възторг се подмокрят от кеф и се възнасят до небесата, описвайки тържествения поход на двамата престъпници от килията – до парадния вход на СЦЗ, и то – през 3 кордона от надзиратели, без дори да зададат няколкото, очебийно налагащи се, въпроса:

1. Защо никой от надзирателите в трите обръча от надзиратели не стреля поне веднъж – ей тъй, сватбарската, във въздуха, а всички се направиха на умрели лисици, докато опасните престъпници дефилират към изхода?

2. Защо, скачайки в прословутия сив автомобил – миг преди да офейкат с него, никой не е записал регистрационните номера – и не е стрелял по гумите на автомобила, и как така нито една улична камера, с каквито София е нафрашкана, не е заснела нейния летеж към свободата?

3. Защо трябваше да бъде арестуван синът на единия от бегълците по подозрение в съучастие в организирането на бягството, а не са арестувани – и то, по същата причина, всички бездейни надзиратели в СЦЗ, допуснали невинната въоръжена разходка към свободата на двамцата от снимката?

4. Ще бъде ли направено вътрешно МВР-разследване за съучастие в бягството от страна на служители от СЦЗ, защото за никого не е тайна, че в затвора, освен телефони, наркотици и оръжие, могат да бъдат вкарвани дори проститутки на повикване?

5. Защо директорът на СЦЗ, както и МВР-министърът, вместо да си подадат незабавно оставките и да се скрият в миша дупка от срам, напоително, като на малоумни тъпоидални кретеноиди обясняват на целокупния български народ, че избягалите затворници са изключително умни и много опасни?

Мога до безкрай да продължа списъка с въпросите, но не виждам смисъл, тъй като не виждам кой кой е в българската журналистика – и дали изобщо има такава в България.

А дотогава – да живей Веселин Маринов и неговият хит „Родната полиция ни пази!“




Валери Станков, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар