Зима

Зима
Пролет

10 май 2018 г.

Виктор Орбан: ЕС трябва да се откаже от заблуждаващите кошмари за Съединени европейски щати

"Ние заменихме разрушената либерална демокрация с християнскатa демокрация на XXI век, която гарантира свободата и сигурността на хората."
 
Унгарският премиер Виктор Орбан изложи консервативна визия за страната си в реч, след като парламентът го преизбра за трети пореден мандат на поста, предаде "Ройтерс".

"Ние заменихме разрушената либерална демокрация с християнскатa демокрация на XXI век, която гарантира свободата и сигурността на хората", каза Орбан пред парламента. 


"Тя подкрепя традиционния семеен модел на един мъж и една жена, държи настрана антисемитизма и дава шанс за растеж", добави той.

По думите му Европейският съюз трябва да се откаже от "заблуждаващите кошмари" за Съединени европейски щати. 


"ЕС трябва да се върне към реалността. Като първа стъпка трябва да промени мисленето си за миграцията", каза още премиерът.

Той обеща да подсили растежа и конкурентоспособността и да обърне демографския спад. "Ще се противопоставим на задължителните квоти за разселване на мигранти... и ще се борим за защитата на границите", подчерта Орбан.

Той представи широки планове за следващите 12 години, включващи икономически и социален напредък при консервативна идеология.

Съкрушителната изборна победа на Орбан миналия месец осигури на неговата партия "Фидес" мнозинство от две трети в парламента. Петдесет и четири годишният Орбан заздрави финансите на страната с мащабни икономически реформи след световната финансова криза, но си навлече критики, че подкопава демокрацията заради оспорвани реформи в съдебната система и медиите.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар