Зима

Зима
Пролет

9 май 2018 г.

"Атака" обвини депутати от БСП, че удряли журналист от телевизия "Алфа"

Действието се разиграло по време на т.нар. Марш на Безсмъртния полк в София
 
Партия "Атака" на Волен Сидеров обвини депутати от БСП, че са удряли журналист от партийната телевизия "Алфа". 

Действието се разиграло по време на т.нар. Марш на Безсмъртния полк в София.

"Депутати от БСП удрят репортер на АЛФА ТВ. Хулиганите на Нинова изнервени на въпроса защо техният външен министър Вигенин легитимира киевската хунта", гласи съобщението на "Атака", придружено от видео и снимки, съобщава Banker.bg.

От партията на Сидеров допълват, че "4 години партия АТАКА очаква отговор от ръководството на БСП защо техният външен министър Кристиян Вигенин легитимира киевската хунта с визитата си в Украйна през 2014 г. Тогава Вигенин се срещна с президента на Украйна Александър Турчинов и на практика призна фашисткото правителство, което дойде на власт след кървав преврат и убити мирни граждани. АТАКА няколко пъти поиска оставката на Вигенин".

Националистите твърдят, че репортерът е получил удари от страна на депутатите Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков.

"Те влязоха в ролята на лична охрана на лидерката си и започнаха да дърпат журналиста от АЛФА ТВ, да  изтръгват микрофона от ръцете му и забраниха да задава неудобни въпроси на парламентарната им шефка", продължават упреците.

В заключение от "Атака" казват, че социалистите не пожелали да коментират и защо не са гласували предложението на Волен Сидеров да отпаднат санкциите срещу Русия.

"... сега се опитват да събират русофилски електорат с поднасяне на венци", казват подопечните на Сидеров.

Засега от БСП няма официална позиция по случая.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар