Зима

Зима
Пролет

12 май 2018 г.

К. Нинова: Преди две години започнахме болезнена промяна, да дадем път на младите

"Колко струва това "мон шери". Да заличиш цял транспортен бранш на една страна."
 
"Преди две години новото ръководство на партията започнахме една болезнена промяна, целта на която беше да дадем път на вас, на младите, без да създаваме конфликт между поколенията."

Това каза соцлидерката Корнелия Нинова по време на Четвъртата национална конференция на Младежкото обединение на БСП.

Тя заяви, че след две години се усеща резултатът. "Днес много от вас са новите общински и областни председатели, новите депутати, членове на общински и областни съвети", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

"Млади социалисти, вярвам, че нямате sms кога да ръкопляскате", каза още Корнелия Нинова. Тя препоръча на младите хора в партията веднага да се откажат от политиката, ако са се отдали на нея само заради привилегии и облаги.

"Даже нещо повече, очакваме от вас да промените политиката. Днес традиционните политици, статуквото, старите политици, приемат политиката като облага и привилегия. Отказаха да приемат предложението ни сами да направим отстъпка, да се откажем от някои от привилегиите в името на други цели“, каза Нинова.

Тя призова младежите да търсят съмишленици сред българските млади хора, колеги и другари в европейските държави.

"Възхищавам се на реакцията на младите европейци след провеждането на Младежкия европейски форум в България", каза Нинова и отчете, че те са се изправили пред цялото статукво и са казали, че е съсипан многогодишния труд на младите хора.

"Те се възпротивиха на това някой да ги командва и да им натиска копчетата кога да ръкопляскат и кога не. Те се възпротивиха на това, че не бяха участници в политиката. Това са нашите естествени съюзници – млади и смели хора, с които трябва да върнем Европа там, откъдето започна", заяви още лидерката на левицата.

Тя атакува и премиера Бойко Борисов за готвените нови европейски правила за превозвачите.

"Колко струва това "мон шери". Да заличиш цял транспортен бранш на една страна", настоя Нинова.

"Вчера казаха, че днес правителството и Бойко Борисов пишат история. Добре, ако правителството и Бойко Борисов днес защитят българския национален интерес и спрат дискриминационен и несправедлив пакет за мобилност, аз ще съм първата, която ще му стисне ръката. Но се съмнявам", каза соцлидерката.

По думите й българското правителство е изпуснало момента да намери съмишленици и да отстоява каузи, не само българска национална, а европейската за равни възможности.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар