Зима

Зима
Пролет

28 май 2018 г.

Бойко Борисов е недоволен от начина, по който се харчат парите за здравеопазване

"Докторите ни са добри, парите ни - добри, които даваме, апаратурата най-добра и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Е не го разбирам."
 
Премиерът Бойко Борисов е недоволен от начина, по който се харчат парите за здравеопазване. 

В Пловдив той посети Университетската болница "Св. Георги" и коментира порочните, според него, практики в здравните заведения.

"Има болници и доктори, които си гледат работата - говоря като мениджмънт, и други. Като във Враца - сложили си частна болница в двора - скъпите пътеки в частната болница, а евтините и задълженията - на държавната болница. Това не може да продължава, защото това са вашите пари. Корупцията я правят докторите, ако има такава, които управляват, или Здравната каса. 


Това, което съм разпоредил, е доктори, санитари, сестри да си получават заплатите. От там нататък прокуратурата и службите да ги разнищят и да си отидат на мястото, за където са. В пъти повече пари даваме сега и най-добрата техника, която има по света, купуваме. Значи докторите ни са добри, парите ни - добри, които даваме, апаратурата най-добра и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Е не го разбирам. Всъщност разбирам го, но не е честно", заяви премиерът, цитиран от Cross.bg.

Борисов съобщи още, че новата здравна карта ще бъде обсъдена на заседанието на Министерския съвет във вторник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар