Зима

Зима
Пролет

13 май 2018 г.

Нешка Робева: Прост народ се манипулира по-лесно

"Народите са се превърнали в състояние, в което алчността и парите управляват."
 
"Наистина се изолирах от България. Бях само с 3 български деца и единствения контакт, които поддържах беше с приятели по телефона. Те не са оптимистично настроени, аз виждайки работата си с децата, също не съм."

Това каза легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева пред Канал 3.

"Имам чувството, че нещо умишлено се прави, за да се потиска интелекта им. Прост народ се манипулира по-лесно. Нито един държавник никога не е искал народът му да мисли“, заяви Робева.

"Това, което в момента наблюдавам е просто страшно.  Има нещо много сбъркано в тази система в училище. Препуска се в материали, написани отблъскващо. Аз като възрастен човек искам да прочета какво учи внучката ми. Ако съм дете, никой няма да ме завърже да прочета това, защото то не ме привлича и задържа. Колкото повече изпростява един народ, има много голяма опасност света да се разбуни. Народите са се превърнали в състояние, в което алчността и парите управляват", категорична беше тя.

"Проблемът не е при семействата и учителите. Това се нарича политика. В какво да обвиняваме учителите? Задължението на държавата е да управлява своят електорат и да го превърне в народ.  Тя налага политиката в образованието. За разлика от общото мнение за мен, аз нямам самочувствието да бъда министър. Аз обаче знам какво трябва внучка ми да изучава. Много е рано да искаме онова време, в което сме живели да бъде представено обективно. Трябва да мине време, за да не бъде прехвърлено като носталгия", сподели още Робева.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар