Зима

Зима
Пролет

30 май 2018 г.

Красимир Каракачанов: Марешки да пие повече хапчетата

"Да се занимава с неща, които познава и да не се занимава с неща, от които нищо не разбира."
 
„Марешки не е човек, който може да ми поставя ултиматум. Бих му препоръчал, като най-големият вносител на хапчета, да пие повече хапчета, а не да се бърка в теми, като националната сигурност и отбраната, от които нищо не разбира. 

Разбирам го, че вижда увяхващия си рейтинг и си търси евтина популярност, но хайде да бъде така добър и да има малко чувство на национална отговорност и да не го прави за сметка на армията.”

Острото изказване направи военният министър Красимир Каракачанов по повод внесеното в парламента искане от Веселин Марешки проектите за модернизация и превъоръжаване на армията да бъдат спрени.

„Да се захване с бедните, с гладните, с наркозависимите, с контрабандата на петрол и на лекарства – теми познати. Да се занимава с неща, които познава и да не се занимава с неща, от които нищо не разбира. Армията и темата за националната сигурност и отбраната на България не са поле за евтин популизъм. Разбира се, аз много пъти съм казвал на подобни изказвания, че съм доктор по международно право, а не съм доктор по психиатрия”, продължи с критиката си към Марешки Каракачанов, цитиран от "Монитор".

Към думите на военния министър се присъедини и президентът Румен Радев, според когото „модернизацията на БА няма алтернатива. И мога да кажа, че невежеството в сферата на сигурността не само че е опасно, а накрая винаги излиза по-скъпо”.




Няма коментари:

Публикуване на коментар