Зима

Зима
Пролет

7 юни 2018 г.

Пламен Георгиев лъже за среща с посланици

Това не е ли висша форма на "фалшиви новини" с източник органа, който трябва да се бори с корупцията в държавата?
 
Шефът на антикоруоционното звено КПКОНПИ Пламен Георгиев е излъгал за своя среща с посланици на чуждестранни държави. 

Още повече, че Георгиев се е похвалил с подкрепа от страна на дипломатите към негови действия, въпреки че такава не е заявена. Това бе потвърдено официално за Frognews.bg от дипломатически източници.

В свое интервю за в. „Труд“ от 4 юни 2018 г. Георгиев заявява, че е разговарял с посланиците на Великобритания, Словакия, Словения, Италия, Испания. Предмет на проведените разговори между тях било законодателството в тези страни по отношение на гражданската конфискация. 


Ето и точния цитат от интервюто на Георгиев:

„Недоумявам как може да се направи такова запитване (българският съд е отправил запитване до Европейския дали нашия закон за гражданска конфискация противоречи на европейското право), като гражданската конфискация се прилага не само в България, а и във Великобритания, Словакия, Словения, Италия, Испания! Разговарях с посланици на тези държави. И те се изумиха от това. Еврокомисията ни хвали за гражданската конфискация в докладите. Как може ЕК да хвали нещо, което противоречи на европейското право? Губи ми се логиката. Аз ли греша?!“

Frognews.bg реши да провери дали действително е имало такива разговори между посланиците на изброените от Георгиев държави и него. Изпратихме запитване до секретариата на посолството на Италия в София относно евентуална среща между Пламен Георгиев и Негово превъзходителство посланик Стефано Балди.

Ето какъв отговор получихме:

„Уважаеми Frognews.bg,

Не е провеждана среща между г-н Пламен Георгиев и посланик Стефано Балди.
Може би г-н Георгиев е разговарял с представител от Италия на Международната конференцията за представяне на европейския опит в борбата с корупцията на 5 юни, но среща с посланика на Италия не е имал.

Поздрави“


И други дипломати се учудиха, че са "разговаряли с г-н Пламен Георгиев". 


С кого се е срещал тогава шефът на КПКОНПИ? Защо си твърди публично за проведени срещи и изразени мнения от чужди посланици, при положение, че не е имало такива? Защо наред с това си позволява да ангажира имена на държави и високопоставени дипломатически служители, за да подкрепи някаква своя теза?

Наясно ли е прекият ръководител на Пламен Георгиев - премиерът Бойко Борисов - за действията му и оповестяването на невярна информация. 


Това не е ли висша форма на "фалшиви новини" с източник органа, който трябва да се бори с корупцията в държавата?


Няма коментари:

Публикуване на коментар