Зима

Зима
Пролет

21 юни 2018 г.

Ние държава в ЕС ли сме или протекторат в Четвъртия райх?

България премиер ли има или гаулайтер на фюрера Меркел?
 
Европейската комисия планира неформална работна среща в неделя по въпросите на миграцията, съобщи председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер. 

В срещата ще участват лидерите на „заинтересовани държави“ – Германия, Австрия, Италия, Франция, Гърция, България, Испания, и Малта. Меркел започна да обсъжда двустранни споразумения със съседите на Германия за връщане на бежанци, които вече са регистрирани в друга държава…
Новината е тревожна, защото на срещата са поканени лидерите на държави, от които трябва да бъдат махнати многото мигранти – Германия, Франция, Австрия и други, които трябва да ги приемат – България, Гърция, Малта.

На срещата не е поканен нито един премиер от Вишеградската група, което говори, че Меркел не иска на кръглата маса най-силните критици на мигрантската си политика. А онзи ден госпожата получи суров ултиматум от коалиционните си партньори: Или разкарваш мигрантите от Германия, или разкарваме тебе!

Нашият герой какви ли ще ги дрънка? Преди месец Вишеградската група обвини българския премиер, че прокарва порочната идея на Меркел за мигрантски квоти, задължителни за всички страни-членки на ЕС. От вчера обаче „безсилният портиер на ЕС“ запя друга песен с идеята за затваряне на границите на Европейския съюз, очевидно пак под диктовката на уплашената за поста си Меркел.

Има ли поне една външнополитическа стъпка на Борисов, която да не е под диктовката на германския канцлер?

Ние държава в ЕС ли сме или протекторат в Четвъртия райх? 


България премиер ли има или гаулайтер на фюрера Меркел?



Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар