Зима

Зима
Пролет

5 юни 2018 г.

Валери Симеонов загуби войната в "Слънчев бряг", преди да е започнала

Часове след заканата му бигбосовете зад Бойко Борисов му изпратиха послание чрез министъра на туризма Николина Ангелкова
 
Валери Симеонов загуби войната в "Слънчев бряг", преди да е започнала. 

Вицепремиерът започна с показна проверка на шума, а след нея се закани, че ще събаря заведения, контролирани от Маджо, Таки и Маргина чрез кадрите на Радо Слънцето.

Часове след заканата му бигбосовете зад Бойко Борисов му изпратиха послание чрез министъра на туризма Николина Ангелкова. Става дума за бизнес за десетки милиони - нямаше как Валери Симеонов да не загуби.

"Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс "Слънчев бряг", както правим всяка година преди началото на летния туристически сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие.

Съгласно него абсолютно всички обекти на "Слънчев бряг"-юг, включително и петте заведения на Южния плаж на "Слънчев бряг" изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри. Направена е и проверка на конструкциите на заведенията и тя показва, че всичко отговаря на изискванията. Към нас няма постъпила информация за некачествени или незаконни конструкции.", коментира за "Здравей, България" министърът на туризма Николина Ангелкова.

Изказването й идва след заканата на вицепремиера Валери Симеонов да бъдат съборени пет от най-популярните заведения в курорта. Според Симеонов тези заведения на Южния плаж в "Слънчев бряг" са изградени без разрешителни и строителни проекти и конструкциите им са опасни за посетителите.

"Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други – парти зони”, добави Ангелкова. И заяви категоричната си позиция, че проверки трябва да има. Много е важен начина, по който ще се изпълняват тези проверки. Той трябва да не пречи на плажуващите, на туристите", каза още министърът на туризма.

Веднага след заканата на Валери Симеонов написахме, че няма да бъде съборено нито едно заведение. Вицепремиерът с пръст не може да пипне дори баровете на бигбосовете. 


Войната приключи преди да е започнала.

 

bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар