Зима

Зима
Пролет

25 юни 2018 г.

Лисицата Ердоган изкъпа Индже и Акшенер с "Демокрацията победи"

И стара Турция беше на Ердоган. Нова Турция - още повече, с укази и министри пред Трона
 
Най-после се намери коментатор, който да посочи очевидното - нароченият за диктатор Ердоган осигури демократични условия за предизборната кампания на опонентите си, за които в много страни могат само да мечтаят.

"Всички бяха подведени в демократичността на предизборната обстановка в Турция, а всъщност това целеше Ердоган, но този човек стана майстор в политиката, особено за вътрешнополитическия контекст. На този етап няма кой да го надвие. Нова Турция е Турция на Ердоган", заяви главният редактор на obzornews.bg Мехмед Юмер в интервю за предаването „12+3“ на БНР.

И стара Турция беше на Ердоган. Нова Турция - още повече, с укази и министри пред Трона.

Прав е и Чуков - националистическа Турция върви към меганационализъм, ще се мери с Германия и Франция, ще търгува с Китай, САЩ и Русия като голяма икономика.

Ердоган благодари на всички гласували и поздрави опонентите си. Дори Селяхатин Демирташ, лидерът на кюрдите в Турция. Демократ? Победител-джентълмен?

Не, национален лидер, който се опитва от вечерта след вота да покаже на другите избиратели, че Турция ще бъде велика и за тях, и с тях.

Турция мери армия с Русия и САЩ в Сирия - по резултати, разбира се, не по сила и численост. Не че войниците на Ердоган не са повече от армейците на Путин в Сирия, да не говорим за американските.

Това вдига бойния дух на избирателите на Ердоган в Гоямата Провинция. Че даже и в Анкара и Истанбул. Индже спечели само два вилаета - в Западна Турция.

Ердоган преднамерено, дори преиграно, не мачкаше съперниците си по време на кампанията, даже се скри по едно време, за да избухне след изборите като "демократ".




bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар