Зима

Зима
Пролет

27 юли 2018 г.

"Вальо Златев преди всичко!"

Президентът Румен Радев не можеше да си позволи да наложи вето на закона за горивата, нарочен от Валери Симеонов за лобистки в полза на "Лукойл".

Независимият кандидат-президент Румен Радев, подкрепен от БСП, няма как да се покаже неблагодарен пред Валентин Златев, защото му дължи избирането си за президент.

Вальо Златев контролира най-влиятелните лобита в БСП и пие марково уиски с Ахмед Доган. Петролният бос има неформален достъп в Кремъл.

Корнелия Нинова успя да наложи кандидатурата на сегашния президент пред няколко ключови фигури чрез Валентин Златев.

Тя съгласува кандидатурата с директора на Службата за външно разузнаване на Русия ген. Сергей Наришкин по време на контакт, устроен от Златев.

Преди това Корнелия Нинова беше сондирала вече мнението на Ахмед Доган на неформална среща в Летния Сарай, също организирана от Валентин Златев.

Междувременно той уреди нещо не по-малко ценно - убеди приятеля си Бойко, че Доган е прав, когато казва, че е сгрешил през 2011 г., овладявайки и позицията на президента.

Румен Радев е наясно, че без подкрепата на Валентин Златев, изиграл ключова роля в налагането на кандидатурата му и в избирането му за президент, нямаше да е на "Дондуков"2.



bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар