Зима

Зима
Пролет

20 юли 2018 г.

Матео Салвини: Превратът в Киев бе псевдореволюция, платена от чужбина

ЕС трябвало да приложи в Африка един нов план „Маршал“, за да бъдели подобрени условията на живот в родните страни на мигрантите
 
Министърът на вътрешните работи на Италия и вицепремиер Матео Салвини смята държавният преврат в Украйна през зимата на 2014 година за псевдореволюция, платена с пари, дошли от чужбина, съобщава ТАСС.

Темата за смяната на властта в Киев италианският политик засегна след въпрос на журналист на The Washington Post за "правото на Русия да анексира Крим" и твърденията за "фалшивия референдум".

"Сравнете референдума в Крим с фалшивата революция в Украйна, която по своята същност бе псевдореволюция, спонсорирана от други държави", заяви политикът.

"Там (в Крим) се произведе референдум, в който 90% от хората гласуваха за връщането на Крим в състава на Руската Федерация. Има някои исторически руски зони с руска култура и традиции, които законно принадлежат на Руската Федерация", каза още министърът, отговаряйки на въпроса за Крим в състава на Руската Федарация.

Другият основен акцент в интервюто със Салвини е неговата анти-имеграционната политика. „Нашата крайна цел не е пристигащите на Стария континент мигранти да бъдат разпределяни между различните европейски страни, а те въобще да не бъдат допускани в Европа“, споделя в интервюто Салвини.

Ето защо според него Европейският съюз трябвало да приложи в Африка един нов план „Маршал“, за да бъдели подобрени условията на живот в родните страни на мигрантите и те да си останели там.

Вътрешният министър допълва още, че  ако не всичките, то голямата част от даваните сега от ЕС на Турция 6 млрд. евро за спиране на мигрантската вълна, трябвало да бъдат пренасочени там, където парите наистина са нужни а именно към африканските държави, получаващи в момента „само“ 500 млн. евро. „Ето защо нашата борба трябва да бъде за увеличаването на предназначените за Африка фондове!“ подчертава Матео Салвини.

На въпрос относно изборите за Европейски парламент следващата година Салвини коментира, че те ще бъдат от изключително важни. "Европа винаги е била управлявана от споразумение между социалистически и демократични партии. Искам да обединя партии, които да станат мнозинство в Европейския парламент – партии от Австрия, Холандия, Швеция, Франция, Германия, партии във всяка страна от ЕС".

Министърът посочва, че за него думата "популизъм" е комплимент. "Ние се стремим към една различна Европа, в която всяка държава от ЕС да има свободата да решава собствените си икономически политики". "Работим, за да променим Европа отвътре", допълва министърът. Той продължава да е на мнение, че "еврото е било грешен експеримент. Но след като го има, трябва да подобрим условията му".

Попитам и за ромите  той посочва: "не италианците". "Някои от тях имат италианско гражданство. Това не е етнически въпрос. Има ромски лагер в Милано близо до моята къща. Те крадат и горят всичко", допълва министърът./Cross.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар