Зима

Зима
Пролет

29 юли 2018 г.

Русия празнува Деня на военноморския флот (видео)

Военният парад прие президентът на страната Владимир Путин

Русия празнува днес Деня на военноморския флот, който е един от най-обичаните празници. 

Военният парад прие президентът на страната Владимир Путин, а главните тържества и издигането на бойните флагове са в Санкт Петербург.
 

"В главния военно-морски парад участват повече от четири хиляди моряци от Балтийската, Северната, Черноморската и Касписката флотилии, повече от 40 бойни кораби и катери от различни класове, както и бойни части от морската авиация." Това се казва в разпространено съобщение от пресслужбата на президента Путин.

Президентът благодари на моряците от Военноморския флот за добрата служба и за това, че те „високо държат нивото на несъкрушимия руски флот." 


"Благодаря ви за службата, за това че високо и гордо държите знанието моряци от непобедимия руски флот", каза Путин, цитиран от ТАСС.
 

Главата на Руската федерация отбеляза, че към военните моряци в Русия има особено отношение. "Защото службата на море е по силите само на смели и устойчиви хора, на тези които знаят цената на дисциплината, сплотеността и благородството", добави президентът.
 

Той подчерта, че тези качества, съчетани със съвременните знания и безупречното притежаване на усъвършенствано военно оборудване, позволяват на военните моряци да решават най-трудните задачи./Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар