Зима

Зима

10 юли 2018 г.

Не пипайте Султанка! Тя е стратегически охраняван обект!

Казусът "Султанка" не е първият случай в изстрадалата ни история, който показва драстичното отсъствие на ценности и отговорности...
 
Вицепремиерът Томислав Дончев не вижда конфликт на интереси при казуса със зам.-социалния министър Султанка Петрова.

Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красамир Каракачанов също не вижда нарушение нито на закона, нито на моралните норми.

А случаят със Султанка крещи със своята злокобност: съпругът ѝ управител на фирма, "бащата на внуците й" - собственик, а пък фирмата усвоява държавни пари, докато самата Султанка е зам.-министър.

И това не е конфликт на интереси? 
 

Кого заблуждават Дончев и Каракачанов?

Само в България (е, и в Турция - б.а.) може да е така - фирмата на действащ зам.-министър ще охранява ремонт на обект на Народното събрание! Не, това не е е корупция! Не показва и зависимости!
 

Не ни навира в очите използването на властта!
 

Но пък се питаме как така се охранява ремонт на охраняван от НСО стратегически обект? Кой измисли тази схема за източване на държавни средства към определени фирми? И кой се възползва от нея? 
 

В случая е Султанка! Но колко още такива Султанки има по министерства и агенции?

И на всичкото отгоре в този възел от преплетени лични и държавно-партийни интереси изплува смъртта на един млад човек, работил в тази охранителна фирма и по незнайни все още обстоятелства разделил се с живота си в охранявания стратегически обект!

Прокуратурата тепърва ще нищи смъртта, а кога и дали ще се стигне до съд и присъда - никой не знае.

В това време обаче Султанка здраво седи на зам.-министерския си стол, подкрепяна стабилно от двамата вицепремиери и изобщо не мисли за оставка. Нещо повече - чрез ВМРО почват организирано да валят писма до всички институции в държавата в нейна защита - Султанка била такъв страхотен експерт, че ако я уволнят, няма да има кой да реши проблемите на хората с увреждания. Затова Султанка "не бива да бъде жертвана с лека ръка"!  А пък исканията за нейната оставка били "жълт натиск", на който държавните мъже не бива да се поддават, защото "ще става още по-лошо"!

Така казват от ВМРО.

Остава воеводите да запашат и пищовите!

Затова не пипайте Султанка!

Тя е стратегически обект!

Казусът "Султанка" не е първият случай в изстрадалата ни история, който показва драстичното отсъствие на ценности и отговорности. Не е и първият случай, при който разделената на квоти властова баница се разпределя по министерства и агенции между верни и лоялни партийци, които далеч не отговарят за изискванията за професионализъм, опит и морал.

Султанка Петрова е лидер на женската организация на ВМРО от близо 18 години, завършила е Полувисшия институт за подготовка за здравни кадри, през 1995 записва "Социална педагогика" в СУ, след 5 години получава магистърска степен по специалността "Социални дейности и мениджмънт на професионалното развитие", а по-късно защитава дисертация, за да сложи пред името си и титлата "д-р". До влизането си в политиката е била държавен здравен инспектор към Столичния инспекторат. 


За нейните професионални постижения - историята мълчи. За научни публикации - също. За натрупан управленски опит във висшия държавен мениджмънт - нямаме сведения. Парашутът ѝ се отвори след случайно стеклите се обстоятелства, довели до създаването на управленската коалиция ГЕРБ-ВМРО-НФСБ-Атака, при която властта, по примера на отречената от всички Тройна коалиция, отново се разпредели по квоти. Колкото до професионалните умения на зам.-министър Султанка Петрова? Мнозина определиха реформите ѝ в ТЕЛК като "геноцид", който накара стотици инвалиди да излеят гнева си на улицата.

"Не ме питайте за Султанка, тя е от квотата на ВМРО", отговори вчера другият вицепремиер Валери Симеонов, който не иска да бъде свързан с този случай.
 

И какво излиза?
 

Че за Султанка, която е зам.-министър в правителството на България, отговаря само партия ВМРО! А пък ВМРО ще си я пазят, защото тя е от тяхната КВОТА! И няма да се поддадат на "жълтия натиск" на никаква цена.

Така мисли властта в България. Загубила вече сетивата си.
 

А пък неовластеното общество отново е взривено.
 

Гневи се, хейти във Фейсбук и... търпи!

А Борисов докога ще търпи?

Султанка Петрова


Валерия Велева, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар