Зима

Зима
Пролет

13 юли 2018 г.

Джани Инфантино: Световното първенство в Русия е най-доброто в историята

"Голям празник се получи. Много благодаря на руския народ. Благодаря ти, Русия!"

Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде много висока оценка на Световното първенство в Русия, което завършва тази неделя с големия финал между Франция и Хърватия.

"Това е невероятно световно първенство. Благодаря на всички за свършената работа. Очаквах това да е най-доброто световно в историята и днес мога да кажа с увереност, че това е така. Да, това е най-добрата световна купа в историята", заяви Инфантино на пресконференция.

"Фактите са следните: 98 процента от местата на стадионите са заети, пристигнаха повече от един милион фенове от други страни, повече от 3 милиарда души са гледали мачовете по телевизията, а финалът ще събере шест пъти повече зрители от Супербоул. Показателите в социалните мрежи, привържениците във фензоните и разбира се, отличната работа на VAR - всичко е на висота. Нямаме и нито един случай на положителна допинг проба. Нивата на инфраструктурата, сигурността и транспорта са просто безпрецедентни. И не го казвам само аз. Това може да бъде потвърдено от хора, присъствали на множество първенства", добави той.

"Голям празник се получи, особено в началото на турнира, когато всички отбори бяха тук. Атмосферата е много приятелска, въпреки всичко, което се говореше. Бих искал да благодаря на играчите, треньорите, както и на всички участници в шампионата. Много благодаря на руския народ. Благодаря ти, Русия! Много благодаря на правителството на страната, на президента Путин, на местния организационен комитет и на Руския футболен съюз", каза още президентът на ФИФА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар