Лято

Лято

22 август 2018 г.

Жан-Пол Белмондо: Не се страхувам от края

"Винаги съм бил оптимист и мисля, че запазих добрия си характер, поне през повечето време."
 
В интервю за “Корс Матен”, по време на престоя си в Сен-Флоран, Корсика, Жан-Пол Белмондо споделя за желанието си да се снима в киното, за богатата си кариера и за “края”, който не го плаши…

Преди три години той обяви, че слага край на актьорската си кариера, но въпреки това изкушението е по-силно. “Имам желание да снимам, всъщност страстта никога не ме е напускала, но ми се иска също нещата да бъдат добре изпипани. Вярвам в бъдещето”, казва през смях легендарният френски актьор.

“Може да се каже, че киното е целият ми живот, имах изключителни срещи в него, а публиката винаги е била страхотна с мен, повече, отколкото можех да се надявам. Но няма да играя повече в театъра, стана твърде сложно за мен. Играл съм в пиеси на велики автори, класически и съвременни, много важна част от моя професионален и личен живот мина на театралната сцена… Кариерата ми беше дълга, много дълга и днес тя приключва. Честно казано, не поглеждам към нея. Всъщност я виждам в погледа на хората, те са толкова мили с мен, винаги съм трогнат дълбоко”, продължава Белмондо.

По думите му, по времето, когато е снимал много филми, в най-силния период на кариерата си, не е  получавал толкова много професионални почести, колкото сега. 


“Несъмнено това е привилегията на възрастта, но ми харесва”, добавя актьорът.

Дали съжалява за нещо? “Не, само това, че виждам как много скъпи мои приятели, Жан Рошфор, Филип Ноаре и някои други си отиват един след друг. Когато мисля за тях, а това се случва често, съм много тъжен, но имам прекрасни спомени с тях, велики моменти на братство и на луд смях. Това е животът и знам, във всеки случай се надявам, че един ден ще се срещнем там горе…”, признава Белмондо.

Той обаче не бърза да се присъедини към тази велика компания. “Семейството, приятелите, всички ми казват, че остарявам по-скоро добре. Винаги съм бил оптимист и мисля, че запазих добрия си характер, поне през повечето време. Но знаете ли, аз не се страхувам от края. Имах толкова щастлив живот…”.

Още по-щастлив, като се има предвид, че е целувал най-красивите жени в света - “невероятен шанс”, по думите му. На въпроса от всички тези страхотни жени - сред които София Лорен, Клаудия Кардинале, Анна Карина, Урсула Андрес, Ракел Уелч, Катрин Деньов - коя е любимата му, Жан-Пол Белмондо отговаря: “За Бога, отказвам да избера само една, всички други ще ревнуват”. И добавя: “Дори ще ви направя едно признание: най-хубавото предстои”.

Glasove.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар