Зима

Зима
Пролет

22 август 2018 г.

Олайнявената „журналистика“. Следващия път вместо да ви бият с микрофона, направо го налапайте!

Достойнството ви и честта – колкото една свирка. В суматохата.
 
Пу за мене, квичат пиарки и журналяйки, пу за мене пък – Любомир Методиев си е мой.

Кой е тоя Любомир Методиев ли?

Тоя на снимката, дето ударил с микрофон журналистка от вестник на Пеевски и после сто пъти и показаха ръката в шина.

И като настана една „олелия“, та чак до отвращение.

Доста късничко след инцидента, Борисов се сети да уволни тъй наречения си пиар, с облекло, достойно за „добро момче, свестен, изключителен професионалист“, както оврещяха орталъка апологетите му във Фейсбук.

Ама много добро момче бил, бе, вий кво знаете.

Ама кво да знаем ний, нищо не знаем, кой кого дружески пернал с микрофона, коя дръжка на микрофон се е натискала прекалено да се напъха по близо до властта, коя не, кой се изнервил, че не е толкова близо, че да му стига още по-близо езика до онуй място на властта – и да знаем, и да не знаем, все тая…

Сега, да бяха набили някого, защото си е пъхал носа в някакво тежко разследване, да са пернали някого, защото си е позволил да зададе някой остър въпрос на Борисов, си е съвсем друг въпрос, ама че някой някого пернал от прекалено натискане да е по-близо до Оня от Банкя, туй си е жива гротеска, да не кажем направо – ташак.

Ташак, ташак, ама стана тя каквато стана. Борисов вика – уволнете го, а пък журналяйките правят подписка в защита не на „битата“ журналистка, а на … същия тоя „пиар“ с вид на селски гащник. На туй му се вика – позорна тъпня. След нея Борисов пък пак хептен се опитла – абе, казах му да се извини, и сега тя, разбирай, журналяйката, тя ще реши… Демек да го уволняли ли или не тоя с тумбака.

И така – сега журналяйката ще… решава. И какво толкова да реши, а? Квото и каже шефа на вестника на Пеевски, щото досега не сме чули същата тая журналяйка да рече, че е „бита“ или че са я ударили, щото много, ама много е искала да попита Борисов, например, за корупцията, или за къщата в Барселона, или в краен случай за КТБ или Чакъра…

Та, сега журналяйката ще решава дали въпросния „пиар“ да бъде уволнен или не. А другите журналяйки реват, бършат сълзи и сополи в подписка как не трябвало да уволняват „пиара“ на Борисов, щото бил ама мнооооого свестен.

Абе, вие настина ли не разбирате в какъв селски драматичен кенеф сте превърнали така наречената българска журналистика?

Кенеф!

И следващия път, докато се бутате кой да се омаже около Борисов, вместо да ви бият с микрофона, направо го налапайте!

Достойнството ви и честта – колкото една свирка. В суматохата.


 Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар