Зима

Зима
Пролет

28 август 2018 г.

Тереза Мей: Брексит без сделка няма да е краят на света

Сключването на лоша сделка с ЕС ще бъде по-лошо от липсата на такава
 
Британският премиер Тереза Мей заяви, че и да не бъде сключена сделка с Европейския съюз преди очаквания догодина Брексит, това "няма да е краят на света", предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Скай нюз.

Мей каза това по повод твърдението на финансовия си министър Филип Хамънд от миналата седмица, че излизането от ЕС без сключена сделка ще навреди на финансите на Великобритания.

Министър-председателката използва фраза от становището на Световната търговска организация, че излизането на Великобритания от ЕС без споразумение "няма да е просто разходка в парка", но няма и да е "краят на света", отбелязва Скай нюз.

На път за Африка Мей заяви още, че сключването на лоша сделка с ЕС ще бъде по-лошо от липсата на такава.

Тереза Мей пристигна днес в южноафриканския град Кейптаун, където ще се срещне с президента на Южна Африка Сирил Рамапоса, предаде Асошиейтед прес. В рамките на африканската си обиколка Мей ще посети още Нигерия и Кения. В Кейптаун заедно с Мей пристигнаха и 29 ключови британски бизнесмени.

След пристигането си Мей заяви, че иска до 2022 г. Великобритания да се превърне в най-големия инвеститор в Африка сред страните от Г7, предаде Франс прес.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар