Зима

Зима
Пролет

30 август 2018 г.

Доналд Тръмп поиска уволнението на президента на CNN

"Фалшивите новини... обожават да говорят за хаос в Белия дом, а добре знаят, че там няма хаос, а една добре смазана машина със заменими части."
 
Американският президент Доналд Тръмп призова AT&T да уволни президента на CNN Джеф Зъкър, ако "не иска да загуби доверие".

"Ненавистта и силната преднамереност при отразяването ми затъмняват разума на CNN и лишават телевизията от способността да функционира. Затова говоря от много време. Малкият Джеф Зъкър отвратително върши своята работа, няма никакъв рейтинг и AT&T трябва да го уволни, за да запази доверието", написа Тръмп в Twitter.

"CNN е разделен отвътре заради това, че е хваната в голяма лъжа и отказа да си признае грешката. Немарливият Карл Бърнстийн, човек, който живее в миналото и мисли като дегенерирал глупак, измисля история след история, като му се смеят в цялата страна! Фалшиви новини", написа президентът в отговор на информация за срещата в "Тръмп тауър" между сина му Тръмп-младши и руски адвокат по време на предизборната кампания за изборите през 2016 г.

В отговор телевизията защити Бърнстийн, който доби популярност при отразяването на скандала "Уотъргейт" през 70-те години на ХХ век, след който президентът Ричард Никсън беше принуден да подаде оставка и посочи, че CNN не лъже.

"Ние съобщаваме новините. Може да има много глупаци в тази история, но Карл Бърнстийн не е един от тях", отсякоха от медията.

На свой ред, в нов туйт, Тръмп обави, че твърденията, че в Белия дом цари хаос, са измислица на медиите с фалшивите новини и нищо повече.

"Фалшивите новини... обожават да говорят за хаос в Белия дом, а добре знаят, че там няма хаос, а една добре смазана машина със заменими части", отсече президентът на САЩ.



Няма коментари:

Публикуване на коментар