Зима

Зима
Пролет

30 август 2018 г.

Матео Салвини: Макрон трябва да престане да поучава Италия за мигрантите

"Макрон трябва да прояви добър вкус, да замълчи и да не поучава италианците."
 
"Франция е върнала над 40 000 мигранти в Италия от миналата година досега, така че френският президент Еманюел Макрон трябва да престане да поучава Италия за мигрантите."

 Това заяви днес италианският вътрешен министър Матео Салвини, предаде АНСА.

"Над 48 000 мигранти са върнати от френската граница с Италия от миналата година досега. Това е доста далеч от солидарността и приема на мигранти. Макрон трябва да прояви добър вкус, да замълчи и да не поучава италианците", написа Салвини в страницата си във Фейсбук.

Вътрешният министър каза също така, че Италия сега преценява дали да продължи да е част от мисията на ЕС "София" за спасяване на мигранти в Средиземно море.

Салвини коментира също и случая с кораба на италианската брегова охрана "Дичоти", който бе блокиран дни наред със 150 мигранти на борда в пристанището на Катания, след като Рим отказваше да издаде разрешение за свалянето на мигрантите. Салвини разказа, че той е бил един от хората, които са се обадили на Конференцията на италианските епископи с призив да се погрижат за мигрантите. Италианските власти са потърсили Ирландия и Албания със същата цел. 


"Ние се свързахме с Ирландия, Албания и епископите, а не те", подчерта Салвини. Мигрантите от "Дичоти" бяха свалени на италианска територия, след като Конференцията на италианските епископи, Ирландия и Албания казаха, че ще се погрижат за тях, припомня АНСА.

"Европа за пореден път отмести поглед и твърдеше, че нищо не се е случило", каза Салвини.

Министърът на вътрешните работи съобщи още, че неговото правителство се е свързало с "други страни, за които се надява, че може да помогнат при други подобни случаи".



Няма коментари:

Публикуване на коментар