Лято

Лято

17 септември 2018 г.

Шест неща, които вероятно не знаете за изневярата

Изневярата е едно от най-неприятните човешки поведения, но е и безумно обичайно.
 
Около 50% от всички двойки преминават през изневяра в даден момент от връзката си, като някои от партньорите успяват да останат заедно и след подобно преживяване, а други – не. 

Има много статии, писани на тема „изневяра“, но по някаква причина те никога не описват нещата на 100 % такива, каквито са.

Ето и какво вероятно не знаете за изневярата, защото изглежда никой не иска да го признае:

1. Хората, които мамят, не са хората, които очаквате

По някаква причина има схващане, че кръшкачите са хора с някак по-свободно или по-неприлично поведение. Но те не са. Често те са уважавани хора в обществото с хубава професия. Също така не може да се каже кой партньор ще бъде по-лоялен, този който има по-перфектен външен вид или онзи, който е по-невзрачен.

2. Кръшкачите намират винаги оправдание за делата си

Хората, които изневеряват почти винаги си имат „уважителна“ причина. Те вътре в себе си са убедени, че причината да мамят половинката си е в... половинката им – тя или не им обръща достатъчно внимание, или не ги подкрепя и т. н. Кръшкачите обикновено си казват: „Аз съм такъв добър партньор и не заслужавам да бъда пренебрегван.“

3. Въпреки че изневярата е ужасна, тя носи голяма тръпка

Изневярата е адреналин. Аферата носи повишен сексуален апетит, а защото е нещо забранено, е и нещо някак твърде желано. Това не са единствените причини, поради които изневярата носи голяма тръпка. Другата причина е, че тя е възприемана за блажено бягство от сивата реалност. Повечето кръшкачи мамят, защото са отегчени от връзката си.

4. Много хора изневеряват за отмъщение

Хората, които се чувстват емоционално пренебрегвани от партньорите си или са наранени от тях по някакъв начин, търсят възможност да си го върнат и изневярата е лесен избор. Това е техният пасивно-агресивен начин да покажат своята ненавист към половинката си.

5. Независимо дали са ви изневерили или вие сте кръшнали, хората ще ви съдят

Не е необичайно да чуете, че някой, който е изневерил на половинката си, е изгубил доброто си реноме сред приятели и близки. Изневярата е възприемана за нещо ужасно неморално. По-странното е, че ако на вас ви изневерят, е много възможно вместо съчувствие, да се сблъскате с негативното отношение на познатите си. Те може и директно да ви попитат: „Добре, ти какво направи, за да прогониш половинката си по такъв начин?“

6. Изневярата може да доведе до загуба на приятели

Много кръшкачи несъзнателно се отдалечават от близките си, след като истината за прелюбодейството им бъде разкрита. Изневярата има тенденция да съсипва приятелства. Освен това има и един тъжен факт – много често добри приятели са онези, които предупреждават мамения съпруг, че половинката му кръшка.Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар