Зима

Зима

17 септември 2018 г.

Георги Марков: Защо България трябва да подкрепи Унгария?

Събитията в Европа 2019-та много приличат на тези 1989, когато в Източна Европа падна комунизма, а сега в Западна ще падне неолиберализмът
 
Евроинквизицията спрямо Унгария бе голям подарък за унгарския премиер. 

Цели осем минути световният видеообмен предаде директно речта му – и то каква реч, подобна на тази през 1989 г., с която призова съветските танкове да напуснат страната. Опозицията в Унгария гласува срещу собствената си страна, с което според унгарския манталитет се самоуби. Лобито на Сорос чрез манипулация при гласуването – незачитане на гласувалите „въздържал се” постигна привидна победа - санкция срещу Унгария няма да има, защото вече Чехия и Полша наложиха вето. Трябва единодушие на министър-председателите на странте членки на ЕС, за да се постигне желаното от депутатката на Сорос и холандската зелена партия.

Къде е България?

Въпросът обаче е къде е България – със силните на деня или със силните утре? Не може да мълчим, дошло е време разделно и трябва да се определим.

Ако се гласува в Парламента, аз ще гласувам „за” Орбан по следните причини:

Унгария се оказа най-стабилната демокрация в последните 30 години в Европа от бившите социалистически страни. Нито един път предсрочни избори. И заслугата за това е най-вече на Виктор Обран, който отказа през 2006 г. с пуч да взима властта, когато хората откраднали танк от един музей, но истински тръгнаха да свалят социалиста Дюрчани, признал откровено, че е лъгал народа си сутрин, обед и вечер, съсипвайки унгарската икономика.

Орбан не излъга избирателите и прие нова конституция през 2012 г., която издигна християнството в конституционен принцип. „Боже, благослови унгареца!” е преамбюлът на унгарската конституция, взаимстван от химна на страната, който от 1844 г. не е сменян. В тази конституция престъпленията на фашизма бяха приравнени на тези от комунизма и останаха без давност, броят на депутатите беше намален от над 380 до 199.

Унгария утвърди смесената избирателна система. От 199 депутати – 106 се избират мажоритарно, останалите - пропорционално. Освен че е най-справедлива тази смесена система, защото преминава недостатъците на едната и другата, тя води до стабилни парламентарни мнозинства, за които вече споменах, няма предсрочни избори в Унгария, а има политическа стабилност, която привлича инвестициите.

Орбан се обяви срещу неолибералната демокрация и заяви, че ще прави християндемокрация, която горещо приветствам. Този консервативен лозунг означава: „национален суверенитет, който не се губи от членството в ЕС, национална идентичност, християнство. Унгария не се поддаде на джендър идеологията и хвърли Истанбулската конвенция в Дунава, преди да се налага църквите да бият камбани и да се намесва Конституционният съд.

Унгария няма шеф и така трябва да бъде! Страната категорично отказа да слуша безумието на Меркел и Юнкер и да приема задължителни квоти за бежанци. Унгария е нашият дом и с кого ще живеем, решаваме ние, нашият народ. Искаме да останем християнска страна, етнически хомогенна, уважавайки малцинствата, но ние няма да приемаме мигрантски квоти, защото те са хора, чужди на нашия манталитет, култура, език и начин на живот, заяви категорично Орбан.

Днес Унгария е най-сигурната страна в Европа, заедно с другите три от Вишеградската четворка. И това ще бъде десетилетия напред. Границата с Унгария е затворена с двойна телена ограда с електрически ток и се пази от 12 000 войници. В Унгария, за разлика от Германия, не изнасилват и колят малолетни. Нито убиват младежи, кълцайки на парчета или тъпчейки главите им, както в Германия. Справка: градовете Кьотен, Кемниц, Висбаден, Кандел. В Унфария няма убийства на бизнесмени, което при нас е ежемесечно изпълнение.

Орбан се справи с монополите, преодолявайки лобитата им в Европарламента и Еврокомисията още в миналите им мандати. Защото  чичовците и каките по тези европейски институции като лобисти на големите корпорации след мандатите има къде да отидат да работят – вижте къде е Барозо и онази кака Нели Крус.
В резултат на успешната борба с монополите и връщане на държавата във важните енергийни институции Виктор Орбан намали цената на газа, тока, водата, сметта и останалите консумативи с 25% за населението и с 11% за фирмите.

Унгария утвърждава традиционното семейство и е изключено да има премиер педераст, камо ли той да се ожени за мъж, каквото явление виждаме в Западна Европа. Виктор има съпруга жена и е отгледал пет деца. Днес неговото правителство осигурява на унгарските майки 6 години платен отпуск за майчинство, храни децата в детските градини безплатно по четири пъти на ден и това предстои да се случи и в началните училища. Всяко унгарско семейство, което се осигурява, при трето дете получава подарък не от 33, а от 33 000 евро от държавата, плюс още толкова нисколихвен заем от 2,5% за 25 години. Който иска да се разходи на о. Маргит в Будапеща, може да види много етнически унгарки, разхождайки две деца с трето в количката. Браковете в Унгария за 8 години управление на Орбан скочиха с 40%. И страната се увеличи с над един милион унгарци, по време на неговото управление.

Орбан - икономиката се оказа по-успешна от тази в Западна Европа – заварвайки безработица от 14%, той я сведе на 3,6%, разкривайки за 8 години 800 000 нови работни места. Инфлацията е най-ниска от 42 години насам. Износът за миналата година на тази малка страна е 105 млрд. евро.

Съдебната система в Унгария действа безотказно. Тя защитава частната собственост, за разлика от нас, където след като Велико Народно събрание и Конституционен съд признаха собствеността на бившия цар, „демократичните” министри и съдилища му я отнеха. То звучи като виц.
 

Поради политическата стабилност – 2/3 мнозинство за управляващите и благоприятният инвестиционен климат, по времето на Орбан в Унгария влязоха Мерцедес в град Кечкемет и BMW в град Дебрецен. Заводите на Сузуки в Естергом и на Опел по границата на Унгария с Австрия се разширяват. Може ли инвестиции да влизат в страна, която има проблеми с правовия ред, както твърдят празноглавците и слугите на Сорос?

Орбан изпълни предизборното си обещание и отвори икономиката си на изток. Унгария стана любимец на Китай, затова именно в Будапеща е китайският туристически офис за централна Европа. Градът е залят с китайски, японски и южнокорейски туристи, които лапат патешки и гъши бутчета от сутрин до вечер. Налице е китайска банка, а остров е вече разчистен и готов да приеме китайската стока, която ще идва от китайското пристанище Пирея в Гърция и ще стоварва продуктите именно в Будапеща. Унгария заля китайския пазар с местни продукти – 70 хиляди тона свинско месо и 2 милиона патици.

Унгария е единствената страна, която бе приета в т.н. тюрго-езично икономическо обединение, включващо Турция, Казакстан, Азербайджан, Киргистан и Тюркменистан. Унгария е почетен член на обединението и тази година Орбан бе приет на срещата заедно със своята съпруга и получи от Турция т.н. статут на най-облагодетелствана нация в търговията.

Орбан оправи отношенията на Унгария с Русия. Договори се с Путин 1956-та да не е пречка за търговията. Руският пазар е залят с унгарски лекарства, хранителни стоки, вина, химическа промишленост. Предстои инвестирането и строежът на Трети и Четвърти блок на Атомната централа „ПАКШ”, в която Русия влага 12 млрд. долара. Орбан обяви санкциите срещу Русия на ловец, който се е застрелял сам в крака. Вярно е, че не наложи вето, но пък е вярно, че не спазва и санкциите.
Всичката тази Орбан - икономика и отварянето на изток не попречи германските фирми в Унгария да са 6 000, американските – 1750, а японските – 150. Не друг, а Виктор Орбан бе в началото на годината гост лектор на традиционната новогодишна среща на 50-те най-големи фирми в Германия.

Орбан провежда умела национална политика, която е насочена към укрепването на Унгария като етническа хомогенна страна. Той не желае етническите унгарци след десетилетия да останат малцинство в собствената си родина, което очевидно ще се случи в някой западноевропейски страни. Но се отнася толерантно към малцинствата, включително и българското, което се радва на щедра финансова подкрепа, и разсея всички митове, че е антисемит, след като лично не друг, а г-н Нетаняху, премиерът на Израел, дойде да го прегърне в Будапеща и да се солидаризира с изгонването на Сорос.
 

Орбан даде милиони, за да направи най-красивата и богата синагога в Европа в унгарския град Суботица, но в държавата Сърбия, за което получи благодарност от премиера Вучич.

Орбан не позволи НПО-тата и Неправителствените организации да управляват в Унгария, те да казват къде да има лифт и къде да няма, не им дава да развиват политическа дейност, а тези, които Сорос им плаща да рушат държавата, могат свободно да развиват своята дейност, като плащат 25% данък от парите, които получават отвън.

Унгария направи чудеса в спортната инфраструктура. За 8 години отдели 800 млн. евро за изграждане и реновиране на стадионите в страната. Догодина ще отвори врати един от най-модерните стадиони в Европа „Ференц Пушкаш“, на който ще се играят 4 мача от европейското през 2020 г. и ще има открито световно първенство по лека атлетика през 2023 г. Орбан изгради най-модерният плувен комплекс в света и проведе най-силното световно първенство през 2017 г. Организаторите на Олимпиадите в Токио 2020-та и Париж 2024-та дойдоха да копират залата. Построи 122 закрити изкуствени ледени пързалки в 22 града на Унгария и резултатите са налице – световна титла на четворката мъже в шорттрека. Будапеща е посиняла от басейни, а ние в София нямаме и плаж.

Като страна осигуряваща живота и здравето на хората и със своите атракции, Будапеща посрещна до септември само на летище Ференц Лист в Будапеща 13 000 000 чуждестранни туристи, не говорим за тези, които всекидневно влизат в Унгария с коли.

Икономиката и туризмът на Унгария позволиха страната да не е зависима от еврофондове. Днес не могат да кажат на Унгария: Даваме ти пари за магистрала или мост, срещу което отстъпи суверенитет и слушай.

Виктор Орбан се оказа единственият държавник, който разбра накъде духа вятърът и единствен в Европа преди изборите публично подкрепи Доналд Тръмп, началникът на големите началници. Днес той ще черпи привилегии от тази позиция, защото в Европа вече е Стив Банън, всепризнатият стратег, спечелил изборите на Тръмп. Банън направи организация „Движението”, която ще стимулира християнските партии и движения в Европа срещу погазването на християнството и традиционното семейство. Той беше в Будапеща в компанията на Вацлав Клаус и заяви: „Орбане, ти беше Тръмп, преди Тръмп да стане Тръмп”. Ще добавя, че на срещата присъстваше и английският консерватор и автор на най-четената книга за 2017-та Дъглас Мъри.

В заключение, българският парламент трябва да вземе отношение по казуса Унгария, който един ден може да ни сполети. Ако такъв казус влезе в Парламента, аз ще гласувам „за” Орбан и срещу идеологията на Сорос, джендъризма и прогресизма на френския президент, който ще свърши по-печално мандата си от този на предшественика си Оланд.

Събитията в Европа 2019-та много приличат на тези 1989, когато в Източна Европа падна комунизма, а сега в Западна ще падне неолиберализмът.

Западните лидери като поведение много ми напомнят на соцръководителите от 1989-та, които отчуждени от народите в Европа, не разбираха какво става.

Заради всичко това трябва да се обявим против агресията срещу Унгария.Георги Марков, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар