Зима

Зима
Пролет

15 септември 2018 г.

Кое беше това лекарство, дето го пия, за да не забравям

По-добре да забравим, че от разследванията срещу Миню Стайков и сем. Арабаджиеви може да излезе нещо - няма
 
Има един кратък виц за болен от алцхаймер възрастен човек, който попитал свой роднина: Кое беше това лекарство дето го пия, за да не забравям. 

Разследванията срещу Миню Стайков и сем. Арабаджиеви може и да миришат на мухъл, но покрай тях не трябва да се забравя, че:

1. Преди да поеме делото КТБ, прокурор Иван Гешев беше прокурор в отдела на Роман Василев за финансово-данъчни престъпления и корупция. Именно там преди години е погинало възкресеното миналата седмица разследване срещу Миню Стайков. Та кога е било истинско? Тогава е опънат чадър или днес се изпълнява поръчка, или обратното?

2. Преди да стане шеф на националното следствие, Борислав Сарафов беше зам. главен прокурор (а преди шеф на ключовия "Специализиран" отдел), който трябва да следи такива като Гешев да не опъват чадър или да не изпълняват поръчки - та кога беше опънат чадър или изпълнена поръчка?

3. Председателят на Комисията за противодействие на корупцията (преди само за отнемане на незаконно придобито имущество) Пламен Георгиев заяви, че започва проверка срещу Миню Стайков. Всъщност проверка срещу Стайков е трябвало да има преди три години, когато синът му беше обвинен за данъчни престъпления. Тя явно е приключила с констатации, че всичко е наред и незаконно имущество няма. Сега констатациите вероятно трябва да бъдат обърнати.

4. За Сотир Цацаров дори няма смисъл да се поставя въпросът, защото за всеки неуспех на прокуратурата са виновни или трите медии, които не хвалят главния прокурор, или Сорос, или Иван Костов.

При тази реалност е по-добре да забравим, че от разследванията срещу Миню Стайков и сем. Арабаджиеви може да излезе нещо - няма. Те ще бъдат покрити от праха на следващата акция.



Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар