Зима

Зима
Пролет

24 септември 2018 г.

Народа гледа

Народа гледа и вижда как цялата наша високомерна интелектуална зловеща пасмина на НПО-хранилка отвън дружно нападна тия дни Виктор Орбан и неговата партия Фидес.

Защо му е на българския интелектуалец да се бори с тоталитариста Орбан? Нямаме ли си по-наблизо кражби и несправедливости, които да посочим със справедлив европейски гняв? 


Народа гледа и се чуди, откога партия от семейството на ЕНП е станала такъв партиен враг, брей мааму стара?

Народа гледа как опорките на Сорос висят във въздуха - затова ли Унгария получава еврофондове, за да ги краде Фидес? Бахмааму - тука, у нас - ако някой се разрови ще разбере, че еврофондовете въобще не стигнаха и за 200 км магистрали и за каквото там пишеше по документите. Ма те Орбан заядоха, като по сигнал. Чунким ний тук авторитаристи нямаме, не сме виждали!

Народа гледа и се чуди на Макроновите изцепки - няма да получавате еврофондове, щом не прибирате бежанци.

Така ли, вика народа, ми ний и без туй не сме получили нищо от еврофондовете! Иди по селата да видиш, бе!?

А и ако бехте коректни - щяхме да ви кажем, че ние бежанци срещу еврофондове не щем. Това е. Не сме се разбирали така, и всеки фонд си беше за каквото си беше преназначен. Нема сега да ни се усуквате гемиджийски - фондовете бяха за конкретни неща. Вноските ни в бюджета на ЕС - също.

Къде сега някой реши, че ще приемаме бежанци срещу пари. Не ви щем тия пари. Вие го поканихте, вие си ги прибирайте. И без туй, вика народа - нито бежанците ни искат, нито ние ги искаме. Къде искате да насадите по нашите земи африканци - това чудо и Сталин и Хитлер не са ни го предлагали.

Народа преглежда печата и вижда - голяма пазарна медийна икономика ни се случва тия дни,ей! Направо пазар, та дрънка.

Всеки сайт у нас си е изписал спонсора - неправителствените организации са най-големите opinion makers - на тоя сайт от Америка му пращат пари, на оня от Брюксел, на трети директно от унгарския евреин.

Погледнете ги какво пишат - по писането им ще им познаете и спонсора. Всичко е анти-Тръмп, руска заплаха и “долу Орбан”. Плурализъм на килограм, никой вече не задава въпроси, само опорка до опорка.

Народа гледа и си вика - тия убиха Работническо дело и Милко Балев в класацията на печатарското шаврантийство. Ужас. Всеки преглед на печата е като библейското “по опорките ще ги познаете”.

Народа гледа и не вярва на очите си какво стана - българската интелектуална мисъл днес е отявлено Хилъри-стска. Направо хитлеристка си е. И феминистка, и вегетарианска, и троцкистска, и блек-лайф-медър, и още по-лява - каквато там пращат по телеграфа.


 


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар