Зима

Зима
Пролет

24 септември 2018 г.

Размисли на един обикновен човек

Слушам речите на нашенските политици и моята вяра, че утре ще бъде животът по-хубав, също расте...
 
Напоследък нашенските политици взеха често-често да употребяват в речите си словосъчетанието "обикновен човек". 

Червеният Таско Ерменков се затормозил за обикновените хора, за които правителството на Бойко Борисов изобщо не проявявало грижа и те едва оцелявали. Емоционалният Таско реагира така заради поскъпването на водата.

За хляба на обикновените  люде се замислила и неговата партийна шефка Корнелия Нинова, защото поскъпвал. По тази причина предлага ДДС-то за хляба да е 5 на сто.

Според мен такава трябва да е принципната позиция на човек, който дори и насън упорито и последователно копае лозето на Никола Габровски. Макар че нямам спомен колко беше ДДС-то на хляба, когато правителството на БСП беше на власт?  Обикновени хора имаше и тогава, нали? Или паметта ме лъже и всички се тъпчехме с пасти  вместо хляб?!

Но да не нарушаваме покоя на Мария Антоанета и Никола Габровски. Днес времената са други и лозето не ще мотика, а молитва. Особено когато си в опозиция. Тогава Корни и Таско се сещат, че хлябът не стига, деца, и ваште лица са сгърчени вече от плач... И понеже няма с какво, ето на, ще ни нахранят със вера, че ако им помогнем да дойдат на власт, ще впрегнат цената на водите в бетонен ръкав. И тогаз има ли Таско, хлеб ще имам и аз, има за теб, има за мен, значи има безброя. Ей в такива неща вярваше онзи романтик, поетът-огняр.

Слушам речите на нашенските политици и моята вяра, че утре ще бъде животът по-хубав, също расте. Мислят хората за нас, няма начин да не стане. И тогава ще послушам министъра на енергетиката Теменужка Петкова и ще взема да си купя някоя ТЕЦ. Тя каза, че няма законови ограничения граждани да инвестират в сектора и да придобиват собственост. В смисъл  като съвсем обикновени хора. Какъвто е и  Ахмед Доган. След като един философ по образование  може, защо един филолог като мен да не инвестира в енергетиката?!

Ще стане. Само един въпрос леко ме притеснява: ако всички си купим ТЕЦ-ове, както казва Петкова, кого политиците ще наричат "обикновен човек"?



Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар