Зима

Зима
Пролет

29 септември 2018 г.

Александър Вучич приведе сръбската армия в пълна бойна готовност заради Косово

Специалните части на Косово РОСУ обкръжили изкуственото езеро Газиводе, влязоха във ВЕЦ Газиводе и вързали намиращите се там сърби.

Членове на РОСУ, около 60 въоръжени мъже, част от които с маски, влезли в Центъра за екология и развитие на спорта, близо до водноцентралата в северно Косово. 


Районът е населен предимно със сърби и е крайно спорен, тъй като Сърбия има претенции към язовира, чийто водоизточник се намира на нейна територия, съобщава сръбският вестник "Блиц".

Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович нареди на директора на полицията да постави в най-висока степен на готовност всички специални полицейски части, съобщи сръбското МВР. "По повод нападението на албанци в северно Косово и арестите на сърби, които не са извършили никакво престъпление, наредих на директора на полицията да постави в най-висока степен на готовност всички специални полицейски части", се посочва в съобщението. МВР ще продължи да следи развитието на ситуацията и ще предприеме всички наложителни мерки, подчерта Стефанович.

Президентът на Сърбия Александър Вучич нареди сръбската армия в пълен състав да бъде поставена в най-висока степен на бойна готовност, съобщи Танюг като се позова на кабинета на президента, който е и върховен командващ сръбската армия. 


Нареждането е предадено на началника на Генералния щаб на сръбската армия.
 Александър Вучич

Няма коментари:

Публикуване на коментар