Зима

Зима
Пролет

7 септември 2018 г.

Мария Захарова: Убивахме, убиваме и ще убиваме терористи!

"Ако преди няколко години Русия не беше взела това решение, което взе, сега там нямаше да има кой да бъде защитаван. Там сега щеше да бъде само "Ислямска държава"
 
"Убивали сме, убиваме и ще убиваме терористи... Запомнете това. И не е важно дали става дума за Алепо, Идлиб или други части на Сирия. Важното е в Сирия да се върне мирът."

Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на медиен семинар на ООН по въпросите за мира в Близкия изток, цитирана от РИА Новости и БГНЕС.

Захарова подчерта, че ако не били Въздушно-космическите сили на Русия, „сега въобще нямаше и дума да става за някаква защита за журналистите в Сирия“.

"Ако преди няколко години Русия не беше взела това решение, което взе, сега там нямаше да има кой да бъде защитаван. Там сега щеше да бъде само "Ислямска държава". От ляво на дясно, и отгоре надолу. Истинска терористична държава. Освен това не само на територията на Сирия, но и на териториите на съседни на Сирия държави. Те просто щяха да започнат да обединяват терористичен потенциал и щяха да покрият цялата територия на региона. 


И най-интересното е, че журналистите щяха да са им близки, които биха отразявали дейността на тази терористична държава", допълни Мария Захарова.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар