Пролет

Пролет

13 октомври 2018 г.

Без двойни стандарти от Европа към България

Защо не е под наблюдение Германия, където стана цял сериал от убийства?

За съжаление едно красиво и талантливо българско момиче си отиде, убито от един звяр, а не поради това, че упражнява журналистическа професия. 


Убийството обаче постави въпроса за двойните стандарти в европейските политически кръгове и неолибералните медии, които господстват в Европа. Не съм видял една година нито една сериозна българска или чужда медия да се занимава с невероятния сериал от убийства на малолетни момичета и на млади мъже в Германия. 

Искам да не съм голословен. Афганистанецът Абдул не просто уби, а закла на площада на Коледа в германското градче Кандел 15-годишната Ния, след като родителите вече са се оплакали в полицията и той е предупреден. Затова той получи едва 8 години затвор, все едно е ударил на момичето два шамара. И това не се коментираше в медиите. 

Следващият случай е на 15-годишната Сюзане, удушена и зверски убита в гората край Висбаден от иракски емигрант.

В Кемниц на есенния фестивал беше заклан млад германец, след това в Кьотен с токовете на обувката беше убит друг млад германец, за да стигнем до Равенсбург, последният случай, който един афганец, видях с очите си по унгарската телевизия, с нож като ятаган, кла на площадчето пред кафенето трима германци. Целият център беше потънал в локви кръв и афганецът беше набързо изкаран за невменяем, бил луд. 


И сега целият въпрос е - защо България е под мониторинг, че нейната съдебна система не е ефикасна, след като в този случай беше разкрито това ужасно престъпление и никога български съд няма да осъди само на 8 години такъв престъпник? Защо не е под наблюдение Германия? Това е въпросът на въпросите. Защо са тези двойни стандарти? 

И затова моят съвет към премиера Бойко Борисов е като дойде следващият мониторингов доклад за съдебната система в България, че не спазваме върховенството на закона, да извика посланиците от ЕС и пред всички телевизии да го хвърли в коша.

Защото тези двойни стандарти показват двойнствената същност на неолибералния модел. И по този въпрос България повече не трябва да прави компромиси. Ние сме най- послушни, най-лоялни, но чашата преля. Да не ни пробутват Истанбулски конвенции, да не ни приписват убийства на журналисти. За съжаление престъпността в България е голяма и тя тръгна от 1991 година, когато БСП и ДПС преструктурираха парламентарното пространство, свалиха първо Стефан Савов и после - Филип Димитров, и сложиха групировките да ни управляват. И оттам се тръгна и станахме европейски шампиони по убийства. Липсва респект към закона за съжаление, но не сме по-зле от Германия. да не говорим за медиите. Спомнете си само малтретирането над 2000 германки и европейки (1200 са само жалбите) на новогодишната нощ пред светата Кьолнска катедрала. Криха медиите, че са късани сутиени, гащи, че са хапани и малтретирани толкова много европейки. 


Защо Германия не отговаря пред Европейския парламент за тези неща? Очевидно Европа не може да върви повече така и не случайно европейските народи взеха радикален курс. "Алтернатива за Германия" вече е втора политическа сила в Германия, Салвини е министър на вътрешните работи и вицепремиер в Италия, Щрахе е в Австрия, Люпен диша във врата на Макрон във Франция. И въобще този неолиберален модел донесе изключително много беди на Европа. 

И затова считам, че България трябва да се придържа към политиката на Вишеградската четворка - Чехия, Словакия, Полша, Унгария. Защото днес Унгария е една от най-сигурните страни, защото Орбан сложи ред в страната си, има респект към закона и не допуска внос на терористи.
 

Считам, че България не трябва да се присъединява към Международния пакт за бежанците, който ООН готви, защото Гутериш е тясно свързан със Сорос. Този пакт и този вопъл, че миграцията ще оправи икономическите и демографски проблеми в света е идиотски. И както Доналд Тръмп, Виктор Орбан и Ярослав Качински го отхвърлиха, считам, че и България трябва да го отхвърли. Ако това чудо влезе в парламента, аз ще гласувам против.Георги Марков, депутат от ГЕРБ и бивш конституционен съдия, "Стандарт"

Няма коментари:

Публикуване на коментар