Зима

Зима
Пролет

13 октомври 2018 г.

„Репортери без граници“ настоява да се провери дали Северин е имал съучастници

Рано е да се правят заключения дали убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова е свързано с работата ѝ
 
"Международната организация „Репортери без граници“ настоява да се провери дали заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров е действал сам, или има и други замесени."

Това заяви в интервю за БНТ Полин Адес-Мевел, ръководител на бюрото на „Репортери без граници“ за Европейския съюз – регион Балкани. Адес-Мевел каза, че е рано да се правят заключения дали убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова е свързано с работата ѝ.

"Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата журналистка", каза Адес-Мевел. 


„Ние се чудим защо няма отговор на нашите призиви. Не смятаме, че българските власти положиха усилия да защитят журналистите от сайта „Биволъ“. Също така в неделя призовахме да се осигури защита на колегите на Виктория Маринова, независимо дали убийството ѝ е свързано с работата ѝ, или не“, добави тя.

Според нея реакцията на обществото, на правозащитните организации и на всички на практика е била изключително силна.

"От „Репортери без граници“ считаме, че е нормално да има толкова силна реакция, защото имаме трети случай на убит журналист за по-малко от година в Европа. Ние отчитаме, че тя беше журналист, който заяви намерение да продължи да следи историята с корупцията и че на живота ѝ бе посегнато няколко дни след излъчването на предаването ѝ. Не мисля, че реакцията ни беше прибързана. Като организация ние сме напълно съгласни с факта, че трябва да се следят много внимателно резултатите от разследването, провеждано от българските власти", каза Полин Адес-Мевел.

Виктория Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар