Зима

Зима
Пролет

7 октомври 2018 г.

Румен Гечев: Бойко Борисов е къртицата на БСП в ГЕРБ, той е Щирлиц в услуга на БСП

"За нас управлението не е аромат на парфюм, а голяма отговорност. От 10 г. управление на ГЕРБ ние се влачим на опашката."
 
"Борисов е къртицата на БСП в ГЕРБ, той е Щирлиц в услуга на БСП. Г-н Борисов информира ръководството на БСП какво става в ГЕРБ. Съжалявам, че се разконспирира, защото ще трябва да търсим други източници на информация."

Така проф. Румен Гечев от БСП коментира по Канал 3 есемесите от членове на партията, препратени от премиера Борисов към лидера на социалистите Корнелия Нинова.

"Ние съжаляваме, че г-н Борисов се е разконспирирал, защото от есемесите излиза, че къртицата на БСП в ГЕРБ е самият господин Борисов. Но не мисля, че България трябва да се занимава с тези есемеси, има други по-важни неща", добави икономистът.

По повод изтъквания от управляващите икономическия ръст на страната, той направи сравнение с управлението на тройната коалиция. "Тройната коалиция постигна два пъти по-висок икономически растеж и 60% повишаване на пенсиите отколкото управлението на ГЕРБ", посочи проф. Гечев.

"За нас управлението не е аромат на парфюм, а голяма отговорност. От 10 г. управление на ГЕРБ ние се влачим на опашката", добави той. Запитан от водещата Илиана Беновска какъв растеж ще обещае БСП, ако дойде на власт, икономистът каза: "Растежът задължително трябва да е над 4% след първата година".

"ГЕРБ сами се свалят от власт, те си отиват", каза още икономистът.

За политическите изводи на изпълнителното бюро на БСП по отношение сделка на члена на БСП Георги Гергов с община Варна, проф. Гечев заяви: "Без подкрепата на правителството на ГЕРБ тази сделка не може да стане, друг е въпросът дали тя е изгодна или не. Но тя е сделка, която без политическото "да" на ГЕРБ не може да стане", взе отношение икономистът. "Право е на изпълнителното бюро да се произнесе, аз не съм присъствал, но то може да си прави каквито и да е политически изводи".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар