Зима

Зима
Пролет

4 октомври 2018 г.

Шест трудни истини за живота, които трябва да приемете

Животът е пълен с трудности, с които се сблъскваме, но преодоляването им ни прави по-силни и устойчиви.
 
Именно тези трудности ни помагат да се подготвим за всички бъдещи предизвикателства по пътя ни.

Ето и кои са 6-те истини за живота, които е добре да приемете сега, защото те ще ви направят по-адаптивни към бъдещето:

1. Вие сте отговорни за собствените си недостатъци и грешки

Смятате че някъде сте сбъркали? Е, поправете грешките си и продължете напред. Чувствате се тъжни? Ами направете нещо, което ще повдигне духа ви. Чакате да дойде някой и да ви спаси, е ще чакате дълго. Трябва сами да се спасите. Помислете какво всъщност искате да постигнете в този живот и измислете план как да го направите, като се придържате към него.

2. Съвършенството не съществува

Ако смятате че ще има „точно“ време, за да направите нещо важно в живота си като да създадете семейство, да стартирате собствена компания, да свалите излишните килограми и т. н., помислете отново. Може да чакате твърде дълго, да стане твърде късно и накрая да съжалявате за всички възможности, които сте изпуснали. Ако наистина искате нещо сега, направете нещо, за да го получите. Заложете на упоритата работа и дайте най-доброто от себе си. Дори и да се провалите, поне ще бъдете доволни, че сте направили всичко възможно, за да сбъднете мечтите си.

3. Провалът е част от живота

Невъзможно е да живееш без да се провалиш в нещо. Това е неизбежна част от живота и всеки един от нас се е провалил в някакъв момент. Животът ви няма да спре, само защото сте влезли в дупка. Приемете, че ще има моменти, в които ще се окажете наистина губещи. Разберете, че това е урок, който ще ви изтласка напред и ще станете по-силни.

4. Не можете да върнете миналото

Всички ние понякога искаме да превъртим или изтрием даден миг от нашия живот. Но това е невъзможно. Това, което вече е свършено, няма начин да бъде променено. Да анализираме и премисляме всичко което сме направили погрешно, няма смисъл, ако не се концентрираме върху бъдещето. Оставете зад гърба си лошите преживявания, но се научете от грешките си, за да не ги повтаряте. Планирайте следващата си стъпка и ще се озовете по-близо до постигането на целите си.

5. Всичко, което имаме е… настоящето

Никога не можем да бъдем сигурни какво ни чака утре и дали нещо ще бъде завинаги. Така че живейте всеки ден, като че ли е последен и най-добре използвайте възможностите, които животът ви предлага още днес.

6. Ще намерите време, но само ако искате

Без значение колко много се опитвате да убедите себе си, че нямате време за нещо – това просто не е вярно. Помислете за цялото това време, което губите безпроблемно в правенето на незначителни неща, включително и сърфирането из социалните мрежи. Ако инвестирате всички тези часове в нещо по-смислено и важно за живота ви, със сигурност ще сте по-щастливи в даден момент.


Няма коментари:

Публикуване на коментар