Зима

Зима
Пролет

8 октомври 2018 г.

Реджеп Ердоган: Демокрацията не е възможна с медии

"Невъзможно е политик да провежда солидна политика, ако се бои от медиите."
 
"За нас е важно как ни оценяват хората. Демокрацията е силна благодарение на хората. Има демокрация, ако има хора. Демокрацията не е възможна с медии."

Това заяви турският президент Реджеп Ердоган в реч пред студенти при откриването на новата академична година в Анкара. Думите му, цитирани от в."Хюриет", са част от призива му научните и университетски среди да подкрепят правителството му срещу "международната кампания за оклеветяване" от чуждестранни медии и академични среди.

"В западните медии има толкова много неточна информация за нас! Трябва да работим за това тя да бъде поправена. Нуждаем се от подкрепата на нашите учени в това, което аз наричам национална кампания срещу всичко това", заяви Ердоган, цитиран от Dnevnik.bg.

В част от словото си президентът каза още: "Видях, че тези големи държави (САЩ и Германия, където той неотдавна бе на посещение) се управляват от медиите, а не от лидерите си. Защото когато говоря с тях, те ми казват: "Медиите ни казват това, медиите ни пишат онова..." А аз им отвърнах: "Просто забравете медиите, кажете ми какво казват вашите народи." Невъзможно е политик да провежда солидна политика, ако се бои от медиите."



Няма коментари:

Публикуване на коментар